Groenten voor de toekomst. In elk geval belangrijk voor mensen die geen tuintje maar enkel een vensterbank bezitten, of voor wie ook tijdens de wintermaanden door wil blijven kweken en oogsten. Behalve water heb je niet veel nodig. Een koffielepel zaad een nachtje in een jampotje laten weken, een stukje gaas bovenop, vastgeklemd met een elastiekje en tweemaal daags goed spoelen en laten uitlekken. Naargelang je keuze heb je na vier tot zeven dagen een gebruiksklare en vitaminerijke oogst.
is het meest gekend en breed bruikbaar. De kiemen zijn na 6 dagen klaar en hebben een neutrale frisse smaak.
50 gr zaden
geeft een wat pittiger, oosters resultaat, met geelachtige zaden en dikke kiemen. Na 5 dagen klaar om te eten.
50 gr zaden
Vigna radiata
Klein en groen, kiemen op een dag of vier tot de gekende 'sojascheuten' (taugé). De gekiemde boontjes voor gebruik best even blancheren of roerbakken.
100 gr zaden
Snel en makkelijk te kweken (5 dagen), met de pittige radijzensmaak én tegelijk één van de meest opvallende kleurtjes, fluo-paars.
25 gr zaden