Informatie

selder en prei

selder en prei

Belangrijke smaakmakers in de tuin. Gewoon basis en veel makkelijker dan wat je denkt.

Vergeet even de klassieke kleur, vorm en teelt en laat je inspireren door kleurrijke variaties en een oogst aan jong en fris blad boordevol aroma's.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 13 items
  • Kleurmengeling van bladselderij in groene, gele en rode stengels en platte en gekrulde bladeren. Bruikbaar voor soepen, sausen en salades.

    Struiken tot 50cm hoog en 30cm breed. Tweejarig. Zaaien van maart tot juli.

  • Apium graveolens

    Een oude selectie van groene snijselderij; dezelfde fijne kruidige smaak in een vrolijk gekrulde versie. Gebruik als smaakmaker in soepen en sausen.

    Zaaien in de voorzomer, meerjarig.

  • roze-rode selderij

    Klassieke blad- of snijselderij met een opvallende roze-rode tint in de stengels. Zaaien vanaf maart in vollegrond, Gebruiken als snijselder of eventueel uitdunnen op 10
    of 20 cm. Voedzame grond of extra compost. Ook bruikbaar om te bleken tot een gekke lichtroze tint.

  • Apium graveolens ‘Early Dell’

    De gewone groene snijselderij, perfect om vroeg te zaaien. Groeit mooi compact en zorgeloos uit met groene stengels en diepgroene bladeren. Ideaal om regelmatig te snijden voor een lange oogst. Te gebruiken als smaakmaker in soepen en sausen.

    Oppervlakkig zaaien (lichtkiemer) vanaf eind maart. Uitdunnen op enkele centimeters of verspenen 30 cm.

    250 zaden

  • Giant Prague

    Klassieke knolselder. Zaaien in maart en voedzame grond, uitplanten of uitdunnen op 30 tot 50 cm.. Ook geschikt om op 20 cm afstand uit te laten groeien tot wat kleinere mini knolselders. ook de bladeren zijn bruikbaar.

  • snijselderij - Apium graveolens  

    Een nieuwe kruising tussen de ‘Zwolse krulselderij’ en ‘Redventure’. Het resultaat is mooi, sierlijk, lekker en erg bruikbaar. Gekrulde bladeren, rode stelen. Ideaal als snij en plukselderij. Goed winterhard.

    Zaaien van maart tot juni, volle zon.
    200 zaden

  • Allium porrum / zomerprei

    Traditionele zomerprei met opvallende geel-groene bladeren en een zachte zoete smaak. Ook redelijk winterhard, tot -10°C.                                                                                    

    Voorzaaien in februari - maart, uitplanten mei - juni op  20 cm in de rij, rijen op 50 cm uit elkaar. Of ter plaatse zaaien half mei en uitdunnen. Volop compost en regelmatig aanaarden.                                                                                                                            

    200 zaden

  • Allium porrum / winterprei

    Traditionele winterprei met opvallende violet getinte bladeren in de winter en het voorjaar. Zeer winterhard.                                                                                                              

    Voorzaaien in maart - april, uitplanten  juni - juli op 20 cm in de rij, rijen op 50 cm uit elkaar. Of ter plaatse zaaien half mei en uitdunnen. Volop compost en regelmatig aanaarden.                                                                    

    200 zaden

  • Allium porrum / herfstprei

    Traditionele dikke herfstprei met klassieke groene bladeren en een fijne smaak. Ook redelijk winterhard.  

    Voorzaaien in februari - maart, uitplanten mei - juni op  20 cm in de rij, rijen op 50 cm uit elkaar. Of ter plaatse zaaien half mei en uitdunnen. Volop compost en regelmatig aanaarden.                                                                                                         

    200 zaden

  • Apium graveolens

    Een visueel en culinair boeiende nieuwe selder met frisgroene aromatische bladeren en veel contrasterende witte fijne stengels. Een fijne seldersmaak en ideaal in koel weer. Overwintert en blijft vaak 2 tot 3 jaar bruikbaar.

    Voorzaaien begin maart en uitplanten in april op 20 cm uit elkaar. Zorg voor volop vocht en voeding voor vlotte groei. Oogst door regelmatig te knippen.

    100 zaden

  • Apium graveolens

    Een visueel en culinair boeiende nieuwe selder met  frisgroene aromatische bladeren en opvallende roze stengels. Een goede seldersmaak en ideaal in koel weer. Overwinterd en blijft vaak 2 tot 3 jaar bruikbaar.

    Voorzaaien begin maart en uitplanten in april op 20 cm uit elkaar. Zorg voor volop vocht en voeding voor vlotte groei. Oogst door regelmatig te knippen.

    100 zaden

  • Apium graveolens

    Bleekselderij in de meest gele versie. Stengels, platte en gekrulde bladeren in een lichtgroene tint, binnenin tot helemaal geel. Bruikbaar voor soepen, sausen en salades. Struiken tot 50cm hoog en 30cm breed.

    Zaaien van maart tot juli. Lichtkiemer en soms tot 3 weken geduldig wachten tot het kiemen.

    200 zaden

Toont 1 - 12 van de 13 items