Er is niets moeilijk aan het kweken van radijzen (Raphanus sativus). Gewoon zorgen voor koele temperaturen en volop vocht. Ideaal dus voor het vroege voor- en koele najaar. Want er is meer dan die kleine grappige voorjaarsknolletjes. Er zijn zomer-, herfst- én winterradijzen. En bovendien in een grote verscheidenheid in vorm en uitbundige kleuren.
Alleen de smaak blijft altijd een beetje gelijk. Lekker, fris en pittig dus. (Hoe meer vocht en voeding radijsjes krijgen des te zachter de smaak. Warmte, stress en droogte geeft een scherp eetresultaat).
Subcategorieën
Of hoe ook iets heel gewoon, iets heel bijzonder kan worden.
Radijsjes zijn terecht heel populair. Ze hebben het voordeel van heel snel te groeien en mits de juiste behandeling krijg je een heerlijk resultaat. Vroeg zaaien, koele groeitemperaturen en volop vocht zijn belangrijk.
Ideaal om vroeg te starten vanaf begin maart (februari onder glas of folie) tot eind april. Zaai ze geduldig meteen op de juiste afstand van 1 tot 2 cm in de rij. Dat neemt iets meer tijd maar dan hoef je niet uit te dunnen.