Informatie

uien

Toont 1 - 11 van de 11 items
  • Allium cepa

    Rode, gele en witte uien, sommige tolvormig, andere plat of rond. Om heel kleurrijke uienstrengen samen te stellen. Zaaien in april op redelijk vruchtbare grond en goed onkruidvrij houden.

  • zilveruitjes + purplette

    Twee verschillende mini-uitjes; Paris silverskin in zilver- wit en Purplette in zacht paars. Ideaal voor de teelt van kleine ronde mini-uitjes. Zaaien van april tot midden juli, uitdunnen in de rij op 5 cm en goed onkruidvrij houden. Oogst van augustus tot oktober.

    Pareluitjes zijn ideaal om rauw te verwerken in salades of om op te leggen in azijn.

  • Allium cepa

    Zacht roze-rode langwerpige ui, een Italiaanse specialiteit met een zachte, volle smaak. De uitjes groeien tot 10 cm hoog en zijn amper 1 tot 2 cm breed. Ideaal als zomerui.
    Dun uitzaaien op 2 cm, vanaf februari - mei voor oogst in juli - september. 

    100 zaden

  • zoete ui

    Grote lichtbruine, ronde ui met een opvallende zoete smaak. Perfect om rauw te eten of voor zoete bereidin- gen, niet geschikt als bewaarui.
    Uien zaaien van februari tot mei, trage kiemers. Jonge zaailingen goed onkruidvrij houden. Uitdunnen op 5, later op 10 cm. Oogstbaar in het najaar.

    200 zaden

  • Allium cepa

    Strogele pittige cippolini-uitjes zijn een befaamde Italiaanse specialiteit. De uitjes groeien tot 5 tot 7 cm breed en zijn amper 1 tot 2 cm hoog. Ideaal als zomerui, om in hun geheel te gebruiken. Niet echt geschikt om te bewaren. Zaaien in maart - mei voor oogst in juli - september.

  • stengel-ui Allium cepa

    Een populaire selectie van een sterk-groeiende stevige en dikke stengelui, populair in de Oosterse keuken en ideaal om in het voorjaar dun uit te zaaien en uit te dunnen op 5 cm in de rij. Je oogst mooie dikke diep- groene stengels, onderaan mooi wit. Je kunt net als bij prei een beetje aanaarden voor meer ‘wit’.

    De snelste manier om uit te telen. Zaaien van maart tot juli. Volle zon, voedzame grond.
    Perfect bij het roerbakken of verwerkt in soepen en groenteschotels.

  • roze stengelui

    Snelgroeiende stengel- of lenteuitjes met onderaan een zachtroze of dieppaarse kleur. Zaaien vanaf februari tot midden in de zomer en uitdunnen op 2 tot 3 cm uit elkaar. Oogsten en gebruiken met flink veel fris groen eraan. Ideaal om fijn te snipperen in de sla, roerbakken...

  • Allium fistulosum

    Een mengsel van winterharde types van stengelui in wit rood en roze. Elke plant vertakt in meerdere stengels. Heel de winter bruikbaar. Bij strenge vorst aanaarden en afdekken met vliesdoek. Niet voor winternatte gronden. Zaaien van maart tot juli. Oogst van september tot maart.

    200 zaden

  • japanse stengelui

    Een Japanse selectie van de stengelui voor extra dikke stengels, compacte groei en stevige dikke bladeren. De ‘King of the Negi’, de allermooiste selectie met één enkele stengel per plant.

    Zaaien van maart tot augustus . Eventueel eerst voorzaaien in bakjes met zaaigrond en daarna uitplanten op 5 tot 10 cm. Aanaarden voor extra witte stengels.

  • roze mini-stengelui

    Een selectie van de stengelui voor de snelle teelt van extra fijne mini stengeluitjes van amper 1 mm dik en 7 tot 10 cm lang in een opvallende dieproze tint. Ideaal voor gebruik in soepen en sausen of bij sushi.

    Zaaien van maart tot september, ook geschikt voor teelt in pot of ondiepe schalen. Uitzaaien op 0,5 cm uit elkaar. Oogst na 2 tot 3 maand.

  • Allium cepa ‘Cuisse de poulet de Poitou’

    Mooie langwerpige selectie van de ui, voor teelt vanuit zaad voor gebruik net als sjalotten. Bruikbaar in jonge ‘groene’ toestand of als houdbare ui voor de wintermaanden. Ideaal voor rauw, vinaigrettes of verfijnde toepassingen.                                               

    Zaaien in maart - april voor oogst in nazomer en houdbaar tot in het volgende voorjaar. Voorzaaien en uitplanten op 5 tot 10 cm .                                                            

    100 zaden

Toont 1 - 11 van de 11 items