Informatie

klimbonen

klimbonen

Klimmende boontjes geven uiteraard een hogere opbrengst per vierkante meter dan struikvormen. Ideaal dus voor wie maar een kleine tuin heeft. De moeite van even wat stokken of een mooi klimrek te bouwen heb je zo terugverdiend. Meteen een goede gelegenheid om je moestuin drie-dimentioneel uit te bouwen. Bovendien hoef je je niet te bukken bij het plukken. Zeker voor een hele generatie van niet meer zo jonge moestuinders is dat mooi meegenomen. Bonen zaai je eind mei rechtreeks in de grond, drie boontjes bij elke stok en zet bonenstaken 30 - 50 cm uit elkaar. Maak het extra mooi met verschillende kleurtjes door elkaar.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 17 items
  • Een halfhoge klimboon 125 - 150 cm hoog. Je kunt ze jong en groen oogsten als prinsessenboon of mooi laten rijpen tot roze peulen en eten als dopboon met een fijne smaak. Ook geschikt als droogboon, de bonen zijn dan dieproze. Twee zaden uitplanten op 10 cm bij een stok of langs gaas. Zeer productief

    40 zaden voor 2 m rij

  • halfhoge klimboon

    Een halfhoge klimboon 125 - 150 cm hoog. Je kunt ze jong en groen oogsten als prinsessenboon of mooi laten rijpen tot dopboon. Fijne smaak als dopboon, ook geschikt als droogboon. De bonen zijn wit. Twee zaden uitplanten op 10 cm bij een stok of langs gaas. Zeer productief

    40 zaden, 2 m rij

  • Een kleurrijke mengeling van klimbonen tot 2,5m hoog. Een selectie van groene, gele en paarse prinsessenbonen.

    Zaaien vanaf half mei tot begin augustus. 3 bonen elk 20 cm of aan elke stok. Langs draden, staken of klimrek leiden.

  • Anderhalve tot twee meter hoog groeiende snijbonen in een mengsel van groene, gele en paarse brede bonen.

    Zaaien vanaf eind mei tot juli. 3 bonen per stok.

  • Sterkgroeiende groene klimboon met sterke ziekteweerstand en hoge opbrengst. Peulen tot 28 cm lengte. Bruikbaar als groene boon en als droogboon. Ook geschikt voor vroege en late teelt onder glas.

    Bonen buiten zaaien eind mei. 2 bonen per stok elke 30 cm, stokken tot 3 m hoog

    30 zaden

  • phaseolus aegypticus

    Oude variant van de boon met opvallende tweekleurige zaden. Oogst de groene bonen in hun geheel wanneer ze al een beetje dik worden met de bonen die binnenin ontwikkelen. Ze combineren een boterzachte structuur met een opvallende lekkere smaak. Ook bruikbaar als verse dopboon en als droogboon.

    Zaaien halfweg mei, oogst in augustus, 2-3 bonen per staak, ruim 2 meter hoog.

    30 zaden

  • Sterkgroeiende klimboon met donkergroene bonen met paarse strepen. Jong bruikbaar als uitstekende verse groene boon, wat langer en dikker uitgegroeid bruikbaar als verse dopboon of nog later als winterse droogboon. Hoge ziekte weerstand en productie.

    Zaaien van eind mei tot begin juli. Tot 3 m hoog, 2 zaden bij elke staak.

  • ‘Marvel de Venice’

    klim- droogboon

    Traditionele Italiaanse zachtgele snijboon met een klimmende groeiwijze. Platte peulen oogsten als snijboon. Gele bonen hebben een zachte smaak en een fijne structuur. De peulen verkleuren bij het afrijpen en zijn dan ook bruikbaar als dop- en droogboon.                                                                                                    

    40 bonen

  • Een moderne variëteit van de platte lange snijboon.                                                                        Hoge opbrengst, draadloos. Sterke groeier tot ruim 3 meter hoog. 

    Snijbonen ter plaatse in de tuin zaaien midden tot eind mei, drie bonen per staak, elke staak  30 x 50 cm uit elkaar.                                                                                                              

    30 bonen

  • Een moderne variëteit met een dieppaarse tint in de peulen, bloemen en bladeren. Een schitterende decoratieve variëteit. Hoge opbrengst, draadloos. Sterke groeier tot ruim 3 meter hoog. Bruikbaar als prinsessen- en als dopboon.                                                           

    30 bonen

  • Phaseolus vulgaris - sperzieboon - klimmer

    Oude traditionele variëteit van de sperzieboon in een opvallende paarse kleur. Sterke groeier, tot 4 m hoog, zeer productief en ook als brede volgroeide boon nog eetbaar. Hoge ziekteweerstand. Vooral gekend voor zijn uitstekende smaak. Mooie paarse bloei.                                                                                  

    36 bonen.

  • Phaseolus vulgaris 

    Een zeldzame variëteit van de klimmende boon met grappige, erg gebogen groen-paars gestreepte peulen. Productief en lang oogstbaar als groene boon, ook wanneer de bonen binnenin al dik en gezwollen zijn met stevige vlezige peulen. Fijne smaak. Ook bruikbaar als droogboon.

    Zaaien eind mei, 2 bonen per staak.

    18 zaden. 

Toont 1 - 12 van de 17 items