Informatie

micro-groenten

micro-groenten

De snelste manier om zelf groenten te kweken, zonder tuin, zelfs zonder grond.

Leg drie laagjes keukenpapier op een bordje en maak grondig nat. Zaai daarop de zaden met een beetje tussenruimte netjes naast elkaar. Dek de zaden af door er een zelfde bordje omgekeerd bovenop te zetten. Laat 24 uur in het donker kiemen.

Haal het bovenste bordje er af en zet alles op een lichte vensterbank. Regelmatig water geven of benevelen en na een week kun je oogsten, door de jonge plantjes met een schaartje af te knippen.

Het lukt ook op een dun laagje potgrond.

Toont 1 - 4 van de 4 items
 • Tuinkers is de makkelijkste en snelste vorm van micro-groente met een opvallende pittige smaak, ideaal om rauw te gebruiken, maar ook bruikbaar voor soep.

  45 gr zaden

 • Zaailingen van mosterd hebben een pittige smaak, ideaal bij rauwkost, sla en bij brood.

  45 gr zaden

 • Vraagt iets meer geduld en aandacht, maar je oogst na 10 - 12 dagen erg kleurrijke blaadjes.

  7 gr (=8800 zaden)

 • Radijs als microgroente heeft dezelfde pittige smaak als de volwassen planten, perfect als rauwkost, bij sla en brood. In een bont mengsel van kleurtjes in steeltjes en blaadjes.

  Leg drie laagjes keukenpapier op een bordje en maak grondig nat. Zaai daarop de zaden netjes naast elkaar. Dek de zaden af door er eenzelfde bordje omgekeerd bovenop te zetten. Laat 24 uur in het donker kiemen. Haal het bovenste bordje er af en zet alles op een lichte vensterbank. Regelmatig water geven of benevelen en na een week tot 10 dagen kun je oogsten, door de jonge plantjes met een schaartje af te knippen.

Toont 1 - 4 van de 4 items