Informatie

vogelnetten

vogelnetten

Natuurlijk zijn we blij met een heleboel vogels in de tuin. Ze hebben een belangrijke functie in het ecosysteem en peuzelen met zijn allen duizenden insecten. 

Maar de combinatie van vogels en moestuin is niet altijd ideaal. Het lijkt wel of er elk jaar meer vogels bij komen en jonge zaaisels, kiemende erwten, bessen en zelfs tomaten worden vaak aangepikt of worden helemaal weggegeten door duiven en merels. 

Je kunt heel je tuin vol zetten met kleurrijke bewegende tuinornamenten en vogelverschrikkers maar zelfs de meest speelse of beweeglijke objecten werken meestal maar voor korte duur. De enige doeltreffende oplossing zijn vogelnetten. 

We gebruiken al vele jaren duurzame vogelnetten van zwart/groen PE bandjes weefsel met mazen van 25X25mm. Het zijn stevige netten waar je ook een keertje flink aan kunt trekken, die niet makkelijk in de war geraken en die een duurzaamheid van minimum 10 jaar hebben. Ze zijn bruikbaar om tijdelijk over gewassen te plaatsen of hangen maar ook voor permanente toepassingen zoals een fruitkooi. 

Voor een efficiënte toepassing is het aangewezen om vooraf een constructie te maken in bijvoorbeeld bamboestokken / bindelastieken en daarover het net te hangen zodat het de gewassen niet raakt en de vogels niet doorheen het net het gewas kunnen beschadigen. Maak in elk geval de constructie stevig vast met de bindelastieken en plaats ook onderaan bamboe die je een beetje door de mazen van het doek weeft. Met enkele diagonale verbindingen staat alles stevig zodat het ook bij hevige wind mooi en functioneel blijft. 

Gebruik de metalen bevestigingspinnen om alles vast te zetten. Ook een mini-tunnel uit installatiebuis is erg handig voor een net.. Je kunt gewoon met een schaar de stukken op maat knippen.

vogelnet 6 meter breed, € 6 per lopende meter, lengte onbeperkt

vogelnet 12 meter breed, € 12 per lopende meter, lengte onbeperkt

Toont 1 - 3 van de 3 items
Toont 1 - 3 van de 3 items