Informatie

bladgroenten

bladgroenten

De basis van de moderne moestuin wordt gevormd door bladgroenten. Want alleen zo vers geoogst uit de tuin hebben ze nog al hun structuur, smaak en voedingswaarde. Eenmaal geplukt gaan veel van die bijzondere eigenschappen verloren. Dus alle aandacht voor blad.

per pagina
Toont 13 - 24 van de 27 items
 • Tetragonia expansa

  Een makkelijke eenjarige lage groene bladplant die ook op lichte grond zal uitgroeien tot een vierkante meter. Gebruik net als spinazie, rauw of gekookt. Zorgeloos, met decoratief groen blad.

  Zaaien in mei ter plaatse of voorzaaien en uitplanten. 

 • Beta vulgaris

  Selectie van snijbiet met smallere stengels en donkergroen blad. Sterke groeikracht, heel de zomer klaar om te snijden en te hergroeien, goede winterhardheid. Afdekken met bladeren of stro bij strenge vorst. Bloeistengels verwijderen. Mooie kleine oogst in het volgende voorjaar.

  Zaaien april tot augustus. Tweejarig of meerjarig op lichte gronden.

 • salade-spinazie

  Snelgroeiende spinazie met een laag oxaalzuur gehalte. Zoeter van smaak, boordevol vitamines en betere voedingsopname. Ideaal rauw als sla.

  Zaaien van maart tot september.

 • zomerspinazie reddy

  Nieuwe sterk-groeiende spinazie met opvallend rode stelen en sterk gepunt en mooi gevormd blad. Spinazie zaaien van maart tot juli, uitplanten of uitdunnen op 5 tot 20 cm, Bruikbaar jong als snij- spinazie of laten uitgroeien tot grote brede planten.Spinazie wil graag rijke grond, dus extra compost of plantenvoeding voor het zaaien. Ongeveer 250 zaden per verpakking.

 • grootbladige zomerspinazie

  Oude spinazie-variëteit geroemd vanwege zijn uitstekende smaak. Grote donkergroene ronde bladeren met dikke bulten en golven.

  Zaaien van april tot september, zaden 1 cm diep en 5 tot 10 cm uit elkaar. Geef de planten ruimte en voedzame compost om mooi te ontwikkelen.

  250 zaden; 12 m rij.

 • Tetragonia expansa

  Een selectie van de gekende Nieuw-Zeelandse spinazie met fijne rode bladranden en donkerrood getinte stengels. Net zo makkelijk maar iets sierlijker dan de gewone versie. Zaden 24 uur voorweken in water, onregelmatige kiemer.

  Binnen voorzaaien eind april of buiten ter plaatse zaaien eind mei. Uitdunnen of uitplanten op 30 x 50 cm. Ook geschikt voor teelt in pot.

  15 zaden

 • Rumex acetosa

  Snelgroeiend bladgewas, dicht gezaaid bruikbaar als eenjarige pluksla, of iets ruimer uitgeplant als meerjarige bladgroente. Ovale frisgroene bladeren met een friszure smaak. Bruikbaar in salades en soepen.

  Zaaien vanaf het voorjaar. Alle gronden, zon of halfschaduw.

 • Rumex sanguineus

  Snelgroeiende en zorgeloze bladgroente die vooral in het voorjaar erg opvallend en bruikbaar is, rauw in salades.

  Zaaien vanaf maart, alle gronden, zowat alle standplaatsen. Zaait zich makkelijk uit, geschikt voor verwildering.

 • Hablitzia tamnoides 

  Meerjarige klimplant uit de Kaukasus verwant aan de biet en spinazie. De jonge scheuten en bladeren zijn eetbaar, smaken net als spinazie / zuring en zijn bruikbaar als bladgroenten. Groeit prima in halfschaduw. De zaden hebben een koude periode nodig om te kiemen, dus zaaien in januari/februari of later in een zaaibakje dat je een week onderin de koelkast zet. Vanaf het tweede jaar groeien de planten metershoog en kun je jong en volwassen blad oogsten.                                                                                            

  50 zaden

 • Catalogna puntarella brindisina

  Een traditionele Italiaanse groente, een selectie van de chicorij. De planten worden gekweekt voor de jonge, gezwollen bloeistengels. Die worden geoogst, onderaan in de lengte  ingesneden en een 1 uur in ijswater geweekt, tot een heerlijke, knapperige, licht bittere saladegroente.

  Zaaien in maart - april voor oogst in juli of in juli voor oogst in nazomer. Uitplanten op 20 x 30cm.                                                                                                                                   

  200 zaden

 • Beta vulgaris / Swiss Chard

  Snijbiet is een selectie van de gewone biet met forse bladeren en brede bladstelen. Stengels gebruiken als bleekselderij, de bladeren als spinazie alternatief. Deze variëteit heeft witte nerven.

  Ter plaatse zaaien in april-mei, uitdunnen of voorzichtig verplanten. 

 • Cichorium intybus

  Originele Italiaanse variëteit met sterke groei en schitterende kleur.

  Zaaien van mei tot augustus op voedzame grond, uitplanten of uitdunnen op 30 tot 50 cm. Ook bruikbaar als snij- en pluksla. Ook perfecte wintergroente. De licht bittere smaak kun je verzachten door de bladeren enkele minuten in ijswater te leggen.                                                                        

  250 zaden 

Toont 13 - 24 van de 27 items