Informatie

bladgroenten

bladgroenten

De basis van de moderne moestuin wordt gevormd door bladgroenten. Want alleen zo vers geoogst uit de tuin hebben ze nog al hun structuur, smaak en voedingswaarde. Eenmaal geplukt gaan veel van die bijzondere eigenschappen verloren. Dus alle aandacht voor blad.

per pagina
Toont 25 - 27 van de 27 items
 • Beta vulgaris maritima

  De oorspronkelijke wilde vorm van de biet. Een vaste plant met een kruipende groeiwijze die geteeld wordt voor de stevige knapperige glanzende bladeren en bladstelen. Fijne zilte smaak, gebruik net als snijbiet.

  Zaaien in het voorjaar, uitplanten op 50 x 50 cm, volle zon, alle gronden. Kalk en zeewier als voeding.                                                                              

  15 zaden.

 • breedbladandijvie

  Deze andijvie geeft brede planten tot 50 cm met grote brede bladeren. Vormt snel een gesloten krop. Ideaal om ter plaatse in de tuin te bleken. Zacht bitter van smaak.                                                                     

  Andijvie zaaien in het vroege voorjaar (maart) voor oogst in de zomer of  in de zomer ( juli - augustus) voor oogst in herfst en winter. Voorzaaien en uitplanten op 30 tot 50 cm.                                                                            

  250 zaden

 • Tuinmelde / Atriplex hortensis

  Tuinmelde is de allermakkelijkste plant in de tuin. Gewoon zaaien vanaf maart, meteen ter plaatse. Volle zon of lichte schaduw, alle gronden. Uitdunnen op 10 cm en laten groeien tot ruim twee meter hoog. Deze nieuwe selectie heeft zachte, dikke, groen-gele bladeren met een subtiel rood randje en een volle romige smaak. Ideaal voor soepen of als spinazie-alternatief. Zaait zich spontaan vrolijk uit in de tuin.

  50 zaden

Toont 25 - 27 van de 27 items