Informatie

Nieuwe zaden voor 2017

per pagina
Toont 1 - 12 van de 47 items
 • € 2,50

  Brassica oleracea

  Opvallende nieuwe bladkool met lange bladeren net als palmkool en rode nerven net als de rode boerenkool. Goed winterhard, gebruik net als boerenkool.

  Zaaien van maart tot juli, uitplanten op 50 cm, volle zon. Koude maakt de kleur intenser.

  100 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Extra vroege buiten struiktomaat

  De allervroegste tomaat die we tot nu toe ontdekten. Klassiek rood en rond, middelgroot, brede struikvorm. Dus niet dieven, steunen of toppen. Zaaien in maart, uitplanten midden mei op 50 cm, oogsten in juli.

  Ideaal voor vollegrond, ook geschikt voor teelt in pot. Mooie frisse smaak en goede opbrengst.                        

  24 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Opvallende kleinvruchtige tomatenvariëteit met in elke tros letterlijk honderden rode ronde en peervormige vruchtjes.  Klassieke hoge groeiwijze, opbinden en dieven verwijderen. Frisse smaak, sappig en productief. 

  Zaaien in maart, uitplanten midden mei op 50 cm, oogsten vanaf augustus. Tomaten willen niet teveel voeding en niet te vaak water.                                               

  24 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Nieuwe variëteit met stevige groeikracht, grote productie en mooie trossen. Opvallende donkere dieprood-zwart gestreepte vruchten van 3 cm groot. Lekker zoet van smaak, ongevoelig voor scheuren.                                                                                                                                                                                                    

  24 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  snijselderij - Apium graveolens  

  Een nieuwe kruising tussen de ‘Zwolse krulselderij’ en ‘Redventure’. Het resultaat is mooi, sierlijk, lekker en erg bruikbaar. Gekrulde bladeren, rode stelen. Ideaal als snij en plukselderij. Goed winterhard.

  Zaaien van maart tot juni, volle zon.
  200 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Cucurbita mochata

  Een nieuwe selectie van de ondertussen (terecht) erg populaire Butternut. Honeynut is extreem zoet van smaak, ideaal voor zoete bereiding zoals pompoentaart.                                              

  Net als alle muskaatpompoenen graag iets meer warmte, dus volle zon en volop compost. Slanke rankende planten met naar het eind van het seizoen een hele reeks 10 tot 15 cm grote groene vruchten die tijdens het bewaren okerbruin verkleuren.

  12 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Opvallende variëteit die grote brede struiken vormt en massa’s, 5 tot 7 cm grote, rode vruchten. De rijke smaak van échte pepers zonder het scherpe erin. Dunne wanden. Ideaal om in zijn geheel te roerbakken, om te verwerken in curryschotels of om te versnijden in salades. Geschikt voor een warme plaats buiten, teelt onder glas en folie en voor teelt in pot.                                                                                                              

  24 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Nieuwe variëteit met goede groeikracht, mooie productie en mooie trossen. Opvallende elegant ingesneden bladeren en donkere dieprood-zwart gestreepte vruchten van 5 - 7 cm groot. Fijne smaak. 

  24 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Eragrostis tef 

  Letterlijk schitterend eenjarig gras, de belangrijkste graansoort van Ethiopië. Tot 50 - 75 cm hoog en massa’s zilver roze fijne pluimen. De kleinste graansoort die er bestaat maar met een indrukwekkende hoge voedingswaarde. Zeer rijk- en langbloeiend. Ook bruikbaar voor teelt in pot en als snij- sierplant. Eetbare graantjes oogst je eind september.

  Zaaien eind mei, meteen in de tuin 2 tot 3 cm in de rij, de rijen op 20 tot 25 cm uit elkaar.            

  300 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Eragrostis tef

  Letterlijk schitterend eenjarig gras, de belangrijkste graansoort van Ethiopië. Tot 50 - 75 cm hoog en massa’s zilver witte fijne pluimen. De kleinste graansoort die er bestaat maar met een indrukwekkende hoge voedingswaarde. Zeer rijk- en langbloeiend. Ook bruikbaar voor teelt in pot en als snij- sierplant. Eetbare graantjes oogst je eind september.

  Zaaien eind mei, meteen in de tuin 2 tot 3 cm in de rij, de rijen op 20 tot 25 cm uit elkaar.                                                      

  300 zaden

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  vollegrondskomkommer

  'Richmond green apple' is een oude selectie uit Australië. De planten groeien vrij compact met een grote overvloed aan frisgroene citroengrote vruchten. Fijne frisse smaak, ideaal en zorgeloos gewoon buiten in de tuin.

  Binnen warm voorzaaien begin mei, eind mei buiten uitplanten in volle zon en op 30 cm uit elkaar. Regelmatig en jong plukken stimuleert de productie en houdt de planten gezond.

  25 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  Phaseolus vulgaris - sperzieboon - klimmer

  Oude traditionele variëteit van de sperzieboon in een opvallende paarse kleur. Sterke groeier, tot 4 m hoog, zeer productief en ook als brede volgroeide boon nog eetbaar. Hoge ziekteweerstand. Vooral gekend voor zijn uitstekende smaak. Mooie paarse bloei.                                                                                  

  36 bonen.

  € 2,50
  In voorraad
Toont 1 - 12 van de 47 items