Informatie

bladmosterd

bladmosterd

1

1

1

Bepaalde groenten ‘groeien’ in ons assortiment en verdienen dan een eigen plek in onze webwinkel. Bladmosterd bijvoorbeeld. 

Bladmosterd is een snelgroeiend bladgewas dat ook bij lage temperatuur snel kiemt en groeit en bovendien redelijk winterhard is. Ideaal om te kweken als snelle snijgroente maar ook geschikt om met 10 cm plantafstand uit te laten groeien tot volwassen planten. 

Bladmosterd kun je zaaien van maart tot september (februari en oktober onder glas). De planten willen volop vocht en zijn ook bruikbaar voor teelt in pot. Bij warmte en stress schieten ze makkelijk door en vormen ze eetbare bloemknoppen en bloemen. De smaak is dan iets pittiger.

Volwassen planten, koude en vocht zorgen voor extra kleur en een mildere smaak.

Meer informatie en variatie + recepten kun je vinden in het boek ‘Groenten in de hoofdrol, voedsel kweken voor de toekomst’.

per pagina
Toont 13 - 13 van de 13 items
  • bladmosterd - brassica juncea

    Een opvallende dieprode kleur en mooi ingesneden blad. Mooi, opvallend en lekker.

    Bladmosterd kun je zaaien van maart tot september en jong oogsten als snij- en saladegroente of  uitdunnen op 5 tot 15 cm voor volwassen planten. De planten willen koele temperaturen en volop vocht en zijn ook bruikbaar voor teelt in pot.

    500 zaden.

Toont 13 - 13 van de 13 items