Informatie

eetbare bloemen

eetbare bloemen

Wie thuis bloemen op zijn bord wil, moet ze ook gewoon zelf kweken. En wie zelf opnieuw een beetje groenten en kruiden kweekt merkt al snel dat eetbare bloemen niet echt moeilijk zijn of bijna spontaan in de tuin voorkomen. Wanneer je de natuur een beetje zijn gang laat gaan en een keertje buiten de moestuinregels om een groente onbezorgd laat doorgroeien en zaad vormen dan kom je bijna vanzelf eetbare bloemen tegen. 

Je kunt kiezen uit kool, radijs, schorseneer of rucola. Maar ook courgette en pompoen, pronkbonen en tuinbonen hebben volop smaak in hun bloemen. Vul dat aan met bloeiende kruiden zoals tijm, salie en rozemarijn en je hebt heel het seizoen wat om te oogsten.

Gebruik eetbare bloemen met de nodige aandacht voor vorm, kleur en smaak en gebuik ze met een zekere verfijning om van elk gerecht uit je tuin iets bijzonders te maken.

Meer info, ideeën, voorbeelden en recepten vind je in het boek 'Groenten in de hoofdrol'.

per pagina
Toont 25 - 25 van de 25 items
  • € 2,50

    Calendula officinalis   Goudsbloem                                                                            

    Makkelijke en sterke eenjarige, eenvoudig en uitbundig. Compacte groeiwijze en stevige bloemen in een diepe abrikooskleurige tint. Geschikt voor vrijwel alle gronden en met een voorkeur voor volle zon. Eenjarig (zaait uit), snijbloem, potteelt, geneeskrachtig en eetbare bloemblaadjes.

    Ter plaatse in de tuin zaaien van maart tot mei en bloei van mei tot november.  

    20 zaden 

    € 2,50
    In winkelwagen
    Niet op voorraad
Toont 25 - 25 van de 25 items