Informatie

kinder-, pot- en minituin

kinder-, pot- en minituin

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van een moestuin in pot. Onze jarenlange ervaring als opkweekbedrijf van plantgoed maakt dat we een mooie selectie samengebracht hebben van planten die uitstekend groeien in het beperkte grondvolume van een pot.

De zaden voor deze planten zitten verspreid in heel ons zaden-assortiment maar om het de liefhebbers van de moestuin in pot gemakkelijker te maken hebben we hier enkele suggesties samengebracht. Al deze planten zijn ook perfect geschikt voor de kinder-mini-moestuin.

per pagina
Toont 13 - 24 van de 36 items
 • brassica camprestris var chinensis

  Een dwerg-selectie van de pak choy, met dikke groene ribben en stevig donkergroen blad. Ideaal om te roerbakken.

  Zaaien van mei tot september, uitdunnen op 10 - 15 cm in de rij en oogsten wanneer de planten 10 tot 15 cm groot zijn. 

 • Een bladmosterd met een opvallende dieppaarse kleur en diep ingesneden blad, nauwelijks meer dan nerven. Mooi, opvallend en lekker in salades.

  1500 zaden 

 • Een bladmosterd met een opvallende frisgroene kleur en diep ingesneden blad, nauwelijks meer dan nerven. Mooi, opvallend en lekker in salades.

  1500 zaden

 • Physalis pubescens

  Eenjarige planten, verwant aan de tomaat. Vormen van juni tot de vorst honderden goudgele-fruitigzoete besjes in strogele lampionnetjes. Niet toppen of dieven, rijpe vruchtjes vallen af. Zorgeloos, ziektevrij en heel productief. Ideaal voor teelt in pot en kindertuin.

  Warm voorzaaien half maart, uitplanten na 15 mei.

 • zoet / vollegrond en pot

  Grappige mini-geblokte zoete paprika 3 tot 5 cm groot, aan mini-plantjes 20 tot 35 cm hoog. Ideaal voor kindertuintjes of teelt in pot. Rood-groen-bruin-geel kleurmengsel. Ook geschikt om te vullen als aperitiefhapje. 

  20 cm pot of 30 - 40 cm uit elkaar. 

  24 zaden.

 • De allermooiste zachtrose ronde radijsjes! 

  400 zaden

 • Zacht-paars gekleurde, ietwat ovale radijsjes.

  200 zaden, goed voor 2 -3 m rij.

 • 'Tom Thumb'

  Een oude selectie van rond 1850. Extra vroeg en lekker zoet, maar vooral bijzonder vanwege zijn bescheiden omvang; schattige éénpersoonskropjes van 15 cm. Super snel oogstbaar.

 • rode mini-krulsla

  Een typische lollo-sla boordevol krullen en dieprood, in een kleine compacte versie. Bruikbaar in mini-moestuin en in pot. Eten als pluksla of als kleine kropsla.

 • potteelt/vollegrond

  De kleinste tomatenplantjes ter wereld, amper 15 cm hoog, beladen met rode kerstomaatjes. Supervroeg ideaal voor teelt in 15 cm pot of voor kindertuintjes.

  24 zaden

 • kers-struiktomaat 

  Grappige compacte mini-tomatenplantjes die uitgroeien zonder te dieven, toppen of steunen tot mooie struikjes van 30 tot 40 cm breed en hoog. Beladen met knalrode kerstomaatjes. Ideaal voor teelt in pot en kindertuin. 

  24 zaden

 • Daucus carota

  Fijne snelgroeiende volledig ronde worteltjes. Ideaal voor vroege teelt, teelt onder glas, teelt in pot en voor wortelteelt op minder geschikte gronden. 3 tot 4 cm diameter. Zaaien van februari tot mei.

Toont 13 - 24 van de 36 items