Informatie

kinder-, pot- en minituin

kinder-, pot- en minituin

Steeds meer mensen ontdekken het plezier van een moestuin in pot. Onze jarenlange ervaring als opkweekbedrijf van plantgoed maakt dat we een mooie selectie samengebracht hebben van planten die uitstekend groeien in het beperkte grondvolume van een pot.

De zaden voor deze planten zitten verspreid in heel ons zaden-assortiment maar om het de liefhebbers van de moestuin in pot gemakkelijker te maken hebben we hier enkele suggesties samengebracht. Al deze planten zijn ook perfect geschikt voor de kinder-mini-moestuin.

per pagina
Toont 25 - 36 van de 36 items
 • daucus carota 'Bambino'

  Extra vroege snelgroeiende kleine worteltjes, perfect om vroeg te zaaien en  ideaal om rauw te gebruiken. Wortelen geduldig zaaien op 1 cm uit elkaar op rijtjes met een afstand van 20 cm. Zaaien van februari tot april op dieplosse grond, zonder extra bemesting of verse compost. Zorgvuldig uitdunnen en onkruidvrij houden. Zorg voor voldoende vocht tijdens de 2 tot 3 weken durende kiemperiode.

 • Struikpompoen 

  Vroege, productieve en compact-groeiende selectie van de pompoen. Uitplanten op 1,5 m x1,5 m.
  Vormt roze-rode vruchten van 0,5 tot 1 kg met goede eetkwaliteit.

  Bruikbaar voor teelt in pot (min 50 cm).

  12 zaden.

 • Ocimum basilicum minimum

  Fijnbladige variant van basilicum, die spontaan uitgroeit tot een compact struikje. Geschikt voor potteelt.
  Zaaien eind april op warmte of vollegrond eind mei. Volop warmte, vocht en voeding zijn belangrijk. Wekelijks bijvoeden met vloeibare plantenvoeding. Eenjarig en zeer geurig.

 • miniblad-groente/pot/kindertuin

  Tuinkers in een ongewone grootbladige en dubbel gekrulde versie. Zaaien van maart tot september in de tuin op rijtjes 20 cm uit elkaar. Knippen en oogsten wanneer de blaadjes 10 cm hoog zijn. Ook geschikt voor teelt in potten- en kindertuin. De snelste 'oogst' van alle groenten.

 • Calendula off. nana/dwergvorm

  Traditionele moestuinbloemen, bruikbaar als randbeplanting of voor teelt in pot en kindertuin. Heel makkelijk. Binnen voorzaaien begin april of buiten in vollegrond eind april. Uitplanten midden mei op 10 cm uit elkaar. Een bonte mengeling van de traditionele kleurtjes in geel, oranje en abrikoos, 20 cm hoog.

 • Zinnia elegans/dwergvorm, potteelt

  Traditionele moestuinbloemen, bruikbaar als randbeplanting of voor teelt in pot. Heel makkelijk. Binnen voorzaaien begin april of buiten in vollegrond eind april. Uitplanten midden mei op 10 cm uit elkaar. een bonte mengeling van de traditionele kleurtjes, 20 cm hoog.

 • Een bonte mengeling van Oost-Indische kers in een lage compacte groeiwijze. Rood, geel, oranje en tussentinten, zeer bloeirijk met de bloemen even hoog als de bladeren.

  75 zaden

 • Een klassieke lage zonnebloem met vertakkingen bovenaan. Het hart van de bloem is in het begin groen en wordt donkerder naarmate de bloem langer open staat. Ideaal voor in pot en kindertuintjes. 

  Zaaien van mei tot juli, bij voorkeur ter plaatse in de tuin of rechtstreeks in pot. De planten willen een beetje compost en een plantafstand van 20 tot 30 cm. Volle zon of een beetje schaduw.

  hoogte: 40-50 cm

 • De allerlaagste lathyrus groeit amper 20 cm hoog met rose en blauwe tinten. Ze blijven doorbloeien en zijn ideaal voor randen en potten.

  40 zaden

 • Beta vulgaris 

  Een selectie van snelgroeiende rode bietjes in een kogelronde vorm. Ideaal voor kindertuintjes of teelt in potten. Zaaien vanaf maart en na het kiemen uitdunnen op 5 cm in de rij. Bietjes willen regelmatig wat extra vocht. Zowel het blad als de dieprode knolletjes zijn eetbaar.

 •  Vicia faba 

  Een selectie van ‘de nieuwe tuin’. Een super vroege en extra compacte tuinboon. De planten groeien nauwelijks 20 cm hoog maar vertakken onderaan sterk en breed. Ideaal voor kindertuin, teelt in pot of onder platglas. Of gewoon voor vroege teelt. Middelgrote zwarte zaden. 

  18 zaden

 • komkommer buitenteelt/ in pot

  Stompe stevige groene komkommers in een compacte struikvorm. Bruikbaar in volle grond (1 m2) of in een 30 tot 40 cm pot. Extra vroeg en productief, regelmatig en vooral jong oogsten om nieuwe vruchtvorming te stimuleren en de planten vitaal te houden. Compost, extra voeding en volle zon.

  Binnen voorzaaien eind april, buiten uitplanten midden tot eind mei.

  24 zaden.

Toont 25 - 36 van de 36 items