Informatie

strooibusjes

strooibusjes

bio-diversiteit in een potje

Zaadmengsel in een handig doseer-strooibusje

Meer zaden: driedubbele hoeveelheid zaden per verpakking, ruim voldoende voor een heel of twee seizoenen.

Handige strooibusjes: voor makkelijk en herhaaldelijk zaaien, eenvoudig te doseren en navulbaar.

De perfecte basis voor kleurrijke gemengde salades, pittige bladgroenten, kleurrijke combinaties van snij- en plukgroen...

Extra inhoud: elk busje bevat naast de zaden ook zeewier als natuurlijke groeivoeding en schelpenzand als markering bij het zaaien en als natuurlijke ontsmetting. 

Gebruik: Schud je strooibusje grondig voor gebruik. Maak een geultje van 1 cm diep en even breed en strooi rustig op rijtjes dun uit. Verschillende rijtjes komen op 15 tot 20 cm uit elkaar. Dek af met 1 cm grond en geef water met een fijne broes. 

Oogst de jonge planten naargelang de temperatuur na 3 tot 4 weken, +/- 10 cm hoog. Trek ze uit voor gebruik of knip ze 1 cm boven de grond zodat ze nog een tweede keer kunnen hergroeien. Bruikbaar gewoon in de tuin of in bakken en schalen.

€ 9 verzendkosten (pakket)

Toont 1 - 4 van de 4 items
 • € 7,50

  De basis voor een rijk aanbod van gemengd blad voor het voorjaar, geen probleem met nog een koude nacht. Bladradijs, rucola, tuinkers, snijsla, snijbiet, bloemknopkool en raapsteeltjes. Bruikbaar als knip of pluksla, ook bruikbaar in pot.

  Zaaien van februari tot april.

  € 7,50
  In voorraad
 • € 7,50

  Een zomerse salade-mix van 7 soorten snijsla, andijvie, zomerspinazie, breedbladige tuinkers, postelein, bietenblad, rucola en dille. 

  Zaaien van mei tot augustus.

  € 7,50
  In voorraad
 • € 7,50

  De basis voor een rijk aanbod van gemengd blad voor de nazomer. Zaaien na de langste dag, oogstbaar tot de eerste echte winterkoude. Een bonte mengeling van bladmosterd, winterspinazie, bietenblad, veldsla, snijbiet, rucola, radicchio, sla...

  Zaaien van juli tot september.

  € 7,50
  In voorraad
 • € 7,50

  Een mengsel van winters groen, ideaal om beschut onder glas of in tunnel te overwinteren: bladkool, winterpostelein, veldsla, landkers, kervel, winterspinazie, bietenblad, snijsla.

  Zaaien van augustus tot oktober.

  € 7,50
  In voorraad
Toont 1 - 4 van de 4 items