Informatie

aubergines vollegrond

aubergines vollegrond

1

1

1

1

Onze noordelijke selecties van aubergines worden eind februari/begin maart op 25°C warmte gezaaid, eind mei uitgeplant en geven, naargelang de variëteit, in open lucht van augustus tot oktober goede resultaten.

Aubergines willen naast een warme, beschutte standplaats ook graag volop voeding en rijkelijk vocht. Een rijke voedende bodembedekking van cacaodoppen of ruwe compost is ideaal. Zwarte grondfolie zorgt voor meer warmte. Enkele malen per seizoen bijvoeden (vloeibare plantenvoeding, zeewier) is belangrijk en noodzakelijk voor een vlotte groei en goede vruchtzetting.

Een veeleisende teelt met de noodzaak voor een warme plaats in de tuin en royaal water en voeding. Maar wat een voldoening om deze exotische vruchten uit je eigen tuin te kunnen oogsten. Alle rassen zijn ook geschikt voor teelt in pot. En deze vroege selecties zijn uiteraard ook geschikt voor teelt onder glas of folie.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 14 items
 • Het meest succesvolle vollegronds-ras; compacte stevige planten, vroege (augustus) middelgrote ovale zwarte vruchten, 4 tot 6 per plant. De makkelijkste, geschikt voor wie meteen overtuigd wil worden.

  24 zaden

 • Early Black egg is een nog vrij nieuwe selectie met opvallende mooie donkere planten en middelgrote traanvormige vruchten. Zeer productief en veelbelovend. De sierlijkste uit de reeks. Regelmatig extra vocht en voeding is noodzakelijk.

  24 zaden

 • Vroege aubergine voor vollegrond met middelgrote tot grote, eivormige  tot ronde grijsgroene vruchten aan compacte, stevige en sierlijke planten. 

  24 zaden

 • Klassiek langwerpig en ovaal model, maar in een ongewone zuiver witte kleur en met bijhorende zachte en romige smaak. Wat hogere lossere planten.

  24 zaden

 • Productieve en makkelijke variëteit voor teelt beschut buiten of in pot op het terras. Tot twintig 10 tot 15cm fijne langwerpige paarse vruchtjes. Aubergines willen regelmatig extra water en voeding tijdens het groeiseizoen. Mooie elegante planten.

  24 zaden

 • mini-aubergine

  Compacte dwergvorm van de aubergine met lichtgroene vruchten. Vroeg en productief, ideaal voor vollegrond, in pot en mini-moestuin.

  De 3 cm ronde vruchten regelmatig oogsten stimuleert de bloei en de vorming van meer vruchten.

  24 zaden

 • mini-aubergine

  Compacte dwergvorm van de aubergine met paarse vruchten. Vroeg en productief, ideaal voor vollegrond, in pot en mini-moestuin.

  De 3 cm ronde vruchten regelmatig oogsten stimuleert de bloei en de vorming van meer vruchten.

  24 zaden

 • Een heel aparte kleur voor deze aubergine (Solanum aethiopicum) in diep-oranje rood. Sterke groeiers die ook op een warme plaats in de tuin vruchten geven. De vruchten zijn zoet van smaak en worden soms groen of juist oranje verkleurd gegeten. Helemaal oranje zijn ze licht bitter van smaak.

  24 zaden

 • voor vollegrond / onder glas

  Traditionele Japanse Kyoto aubergine met stekelige planten en uitstekende smaak in stevig vruchtvlees.                           

  24 zaden

 • Extra vroege en noordelijke selectie van aubergine uit Rusland, geschikt voor succesvolle buitenteelt in ons klimaat. Lage brede planten met tot 10 tot 15 cm grote ovale vruchten, van juli tot september. 

  Zaaien op warmte (20°) eind februari en buiten uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Regelmatig extra voeding en vocht geven tijdens de groei.                                                     

  24 zaden.

 • Aubergine vollegrond

  Extra vroege en noordelijke selectie van de aubergine uit Slovenië, geschikt voor succesvolle buitenteelt in ons klimaat. Lage gedrongen planten met tot 10cm grote ovale vruchten, van juli tot september.

  Kortere opkweektijd dan andere aubergines. Zaaien op warmte (20°) midden maart, buiten uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Regelmatig extra voeding en vocht geven tijdens de groei.                                                                        

  24 zaden. 

 • Aubergine vollegrond / in pot

  Een vroege selectie van de aubergine uit India, geschikt voor succesvolle buitenteelt in ons klimaat. Compacte gedrongen planten met tot 5 à 7 cm grote ovaal-ronde vruchten, van juli tot september.  Ook heel geschikt voor teelt in pot.

  Zaaien op warmte (20°) eind februari en buiten uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Regelmatig extra voeding en vocht geven tijdens de groei.                                                                                                  

  24 zaden.

Toont 1 - 12 van de 14 items