Informatie

aubergines vollegrond

aubergines vollegrond

1

1

1

1

Onze noordelijke selecties van aubergines worden eind februari/begin maart op 25°C warmte gezaaid, eind mei uitgeplant en geven, naargelang de variëteit, in open lucht van augustus tot oktober goede resultaten.

Aubergines willen naast een warme, beschutte standplaats ook graag volop voeding en rijkelijk vocht. Een rijke voedende bodembedekking van cacaodoppen of ruwe compost is ideaal. Zwarte grondfolie zorgt voor meer warmte. Enkele malen per seizoen bijvoeden (vloeibare plantenvoeding, zeewier) is belangrijk en noodzakelijk voor een vlotte groei en goede vruchtzetting.

Een veeleisende teelt met de noodzaak voor een warme plaats in de tuin en royaal water en voeding. Maar wat een voldoening om deze exotische vruchten uit je eigen tuin te kunnen oogsten. Alle rassen zijn ook geschikt voor teelt in pot. En deze vroege selecties zijn uiteraard ook geschikt voor teelt onder glas of folie.

per pagina
Toont 13 - 14 van de 14 items
 • Aubergine vollegrond / in pot

  Een vroege eigen selectie van de aubergine, geschikt voor succesvolle buitenteelt in ons klimaat. Compacte gedrongen planten met 5 tot 7 , 7 tot 10 cm grote ovaal-ronde vruchten, van juli tot eind september.  Ook heel geschikt voor teelt in pot.

  Zaaien op warmte (20°) eind februari en buiten uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Regelmatig extra voeding en vocht geven tijdens de groei.

  24 zaden

 •  onder glas / vollegrond 

  Niet echt een boeiende naam maar wel een interessante variëteit voor wie op zoek is naar grote lange aubergines. Ideaal voor een lekker warme plek in de tuin of op balkon. Grote hoge planten (steun), extra lange vruchten.
  Aubergines binnen warm (25°C) voorzaaien eind februari, begin maart, verspenen, oppotten en uitplanten onder glas of buiten eind mei. Extra compost bij het uitplanten en gedurende het seizoen regelmatig extra vocht en voeding.

  24 zaden. 

Toont 13 - 14 van de 14 items