Informatie

dop- en droogbonen

dop- en droogbonen

Weer zo’n miskende en veel te weinig geteelde groep van groenten. Bij dopboontjes laat je de peulen gewoon flink dik uitgroeien om ze vervolgens te ‘doppen’. De nog verse dopboontjes moet je 10 minuten koken en ze smaken heerlijk zacht en romig. Een echte delicatesse!

Wat je niet oogst laat je gewoon aan de planten drogen en oogst je als gedroogde en lang houdbare winteroogst. Ter plaatse in de tuin zaaien eind mei - begin juli.

Dus jong geoogst bruikbaar als sperzieboon, volgroeid als verse dopboon en allemaal geschikt als droogboon.

per pagina
Toont 13 - 15 van de 15 items
  • € 2,50

    Phaseolus vulgaris - dop- en droogboon

    Een boon uit Oeganda die zonder problemen ook bij ons mooi groeit. Halfhoge groeier 75 cm  tot 1,5 m; bij hogere temperaturen of onder glas tot ruim 2 - 2,5  meter hoog. Productief met een mooie oogst aan ongewone groen-getinte droogbonen.

    Bonen zaaien eind mei. 2 bonen bij elke stok.                                                                                               

    24 zaden.

    € 2,50
    In voorraad
  • € 2,50

    Phaseolus vulgaris - halfhoog

    Een mengeling in bijzondere natuurtinten en ronde en ovale boontjes. Een fijne kwaliteit van dop- of droogboon. Groeit 1 tot 1,5 m hoog, dus een beetje steun is noodzakelijk. Vroeg en productief.                                      

    Zaaien eind mei, 2 bonen elke 10 cm.  

    24 zaden     

    € 2,50
    In winkelwagen
    Niet op voorraad
  • € 2,50

    Phaseolus vulgaris - struikvorm

    Oude traditionele Amerikaanse variëteit. Stevige rechtop planten met kleine zwarte dopboontjes. Mooie volle smaak die aan paddestoelen doet denken, ideaal voor soepen en om te bakken. Belangrijk in de Latijns-Amerikaanse en Creoolse keuken.                                      

    Eind mei zaaien, 2 bonen elke 10 cm.                               

    40 bonen

    € 2,50
    In winkelwagen
    Niet op voorraad
Toont 13 - 15 van de 15 items