Wie kijkt er niet uit naar de eerste frisgroene ronde doperwten van het seizoen? De kleinste zouden de lekkerste zijn, maar wij vinden ze allemaal, klein of groot , heel bijzonder. Oogst doperwten wanneer de peulen mooi dik gevuld zijn, met de erwten goed ontwikkeld binnenin en vooraleer de peulen hun frisse groene kleur verliezen. Het geduldig doppen vraagt iets meer werk maar verse doperwten zijn zoveel lekkerder dan wat je uit blik of diepvries haalt. Laat je verleiden door klein en fijn of super dik... van mei tot diep in zomer.
Lathyrus sativus / graserwt
Een Lathyrus om op te eten. De fijne elegante planten groeien langs draad of rijshout tot 1 meter hoog en na de witte bloei worden de platte groene zaadpeulen gevormd. Eenmaal dik kun je doppen en de versgedopte graserwten met een fijne zoete smaak eten. Extra oogst kun je drogen en bewaren voor de winter. Makkelijk en zorgeloos.
Zaaien in maart op een open zonnige plek, op 3 cm uit elkaar.
30 zaden