Informatie

pittig & hot

pittig & hot

Bij de scherpe pepers is er opnieuw de keuze uit vroege selecties voor volle grond zoals 'Ring of Fire' (een aanrader voor wie voor het eerst deze pittige pepertjes wil uitproberen) en de typische Zuid- en Midden-Amerikaanse rassen die wat meer warmte nodig hebben om volop vruchten te geven. Ze zijn ook allemaal geschikt voor teelt in pot.

per pagina
Toont 13 - 23 van de 23 items
  • heet / onder glas

    Kleine, allerscherpste pepertjes, bekend van de saus. Grote planten vol kleine vruchtjes. Rijpt laat.

    25 zaden

  • scherpe pepers/onder glas/pot 

    Voor wie moeite heeft met kiezen; de pittige echte cayennepeper maar nu in een mengsel van rood, geel  groen en oranje. Allemaal even bruikbaar en heel sierlijk om te laten drogen tot een pittige en kleurrijke wintervoorraad. Zaden enkele uren voorweken in water en vervolgens warm voorzaaien in maart. Midden tot eind mei uitplanten onder glas of in pot. Tijdens het groeiseizoen nog wat extra vocht en voeding voorzien.

    24 zaden

  • Ongewone peper boordevol opvallende dwarse bruine ‘streepjes’. Stevige sterke planten voor vollegrond, grote productiviteit. Stevige tot pittige smaak.                                                                 

    24 zaden

  • scherp/ vollegrond of pot

    Scherpe peper uit Japan, Chiles japones. De vruchten vormen zich in groepjes bovenin de planten en smaken net als cayennepepers. De groene vruchten zijn wat zachter, de rode zijn het scherpst. Een populair ingrediënt voor shischimi togarachi. 

    24 zaden                                                 

  • scherp / onder glas of in pot

    Scherpe peper Capsicum frutescens uit India. Planten tot 1 meter, beladen met 5 - 7 cm lange fijne vruchten. Zeer heet en aromatisch. 

    24 zaden

  • scherp /onder glas of in pot

    Brede planten beladen met kleine groene, gele oranje en rode pepertjes. Zeer productief, ook in pot. Scherpe kruidige smaak, een klein pepertje is voldoende voor een volle pot saus.

    24 zaden

  • scherpe peper vollegrond / in pot

    Traditionele Japanse peper voor oogst in groene (licht bittere) of rode (matig scherpe) vorm. De volle smaak van scherpe peper maar niet het hete in de mond. Populair om groen in te maken, te pekelen of rood te roerbakken. Fijne, elegante, productieve planten. Ook heel geschikt voor teelt in pot.

    Zaaien op warmte (20°) begin maart en buiten uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Regelmatig extra voeding en vocht geven tijdens de groei.

    24 zaden.

  • Compacte planten beladen met kleine pittige pepertjes. Mooi in pot maar ook bruikbaar in volle grond.

    Pepers warm voorzaaien eind februari tot midden maart, buiten uitplanten midden tot eind mei. Een emmer compost per plant en 50 cm plantafstand. Volle zon.

    24 zaden

  • Mooie stevige planten beladen met tientallen pittige pepertjes 5 tot 7 cm lang, rood afrijpend. Behoorlijk tot heel pittig. Oorspronkelijk uit India maar ook hier bij ons zeer productief en geschikt voor vollegrond.

    Paprika’s en pepers binnen warm voorzaaien begin maart, verspenen, oppotten en uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Volle zon, extra compost.

    24 zaden.

  • peper / pittig / vollegrond

    Een Chinese peper met kleine pittige vruchten (SHU 30000/50000 ) die van paars naar wit, geel, oranje en rood verkleuren. Mooie breeduitgroeiende en 50 cm hoge productieve planten met 2 tot 3 cm grote vruchtjes.  

    Pepers binnen warm (25°C) voorzaaien begin maart. De zaden vooraf 12 uur weken in lauw water versnelt het kiemen. Verspenen, oppotten en uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Volle zon, extra compost + regelmatig extra vloeibare voeding. 

    24 zaden.

  • pittig / vollegrond

    De beroemde en traditionele pittige franse paprika met een vol en rijk aroma, met een vleugje citrus en tomaat in zijn smaak en een felrode kleur. Ideaal om vers te gebruiken of om je eigen smaakvolle paprikapoeder te maken. Mooie sterke en vrij compacte en productieve planten met 10 tot 12 cm grote vruchten.     

    Paprika’s binnen warm voorzaaien begin maart, verspenen, oppotten en uitplanten eind mei op 50 cm uit elkaar. Volle zon, extra compost.

    24 zaden.

Toont 13 - 23 van de 23 items