Informatie

kropsla

kropsla

Volop aandacht voor de klassieke kropsla (lactuca sativa). Alhoewel 'klassiek' voor ons een rekbaar begrip is. Diversiteit is meer onze leuze. Dus heel veel variatie in bladvorm, -kleur en -structuur. Maar wel allemaal echt sla.

Sla houdt van een frisse start, koele groeitemperaturen, compost en vochthoudende grond. Bij zaaien in de zomer kies je voor een schaduwrijke plaats.

per pagina
Toont 13 - 20 van de 20 items
 • Een losse kropsla met knapperige structuur in zijn blad. Ongewone rood-paarse tinten in combinatie met diep-groen maakt dit een unieke kleur in een heerlijke zomerse sla.

 • Opvallende oude Amish-variëteit met lange gepunte dieprode bladeren en een open groeiwijze. Hoge ziekteweerstand, makkelijk en traag doorschietend. 

  Uitplanten op 30 tot 40 cm.

 • Prachtige dieprode kropsla boordevol structuur. Geschikt voor voorjaar en zomer. Ook bruikbaar als mini-sla.

 • Een oude Franse klassieker. Stevige romeinse sla met een mooie roze-rode tint in zijn blad. Sla voor koude groeiomstandigheden, ideaal als wintersla onder glas.

  Uitplanten op 30 tot 40 cm.

 • 'Speckled Amish butterhead'

  Oude opvallende variëteit van botersla, onregelmatig voorzien van bruine spikkels en sproeten. Prima zoete zomer-kropsla. Ook bruikbaar als snijsla.

 • Een oude variëteit met een rode tint en binnenin lichtgroene tinten. Een juweeltje voor in de tuin en op tafel.

  Uitplanten op 30 tot 40 cm. 

 • Een nieuwe moderne ziekte-resistente romeinse sla, diep-groen, stevige ribben, mooi hoge groei. Bruikbaar als snij-sla, minisla of uitgegroeid tot kroppen. Ideale zomersla. Uitplanten op 30 tot 40 cm.  

 • midi Romeinse-kropsla 

  Een nieuwe generatie van kropsla. Snel en compact, stevig en knapperig, type ‘Little Gem’. Ook geschikt als snijsla, knippen en laten hergroeien voor een tweede oogst. Mooi brons-rood aan de buitenzijde, zachtgeel tot wit binnenin. Ideaal gewoon rauw maar ook geschikt om te stoven of te bakken, voor soep of als stengelsla.

  Zaaien vanaf maart, uitplanten op 20 cm. 

  100 zaden 

Toont 13 - 20 van de 20 items