Informatie

sla-achtig

sla-achtig

Voor wie op zoek is naar nog meer variatie in frisse en pittige bladgroenten als basis voor salades vindt hier ons aanbod van aanvullende salade ingrediënten. Veldsla, ijskruid, postelein, iets pittigs als ABC-kruid....

per pagina
Toont 13 - 17 van de 17 items
 • Plantago coronopus

  Weegbree met lange diepgelobde bladeren in een rozetvorm.De bladeren hebben een zachte, sappige smaak en zijn bruikbaar in gemengde salades. Zaait zichzelf verder uit. Zonnig, eenjarig en voorkeur voor voldoende vocht voor sappig en smakelijk blad. Een opvallende wilde sla.

 • Plantago major rubrifolia

  Een bijzondere kleurvariant van een wel erg klassiek ‘onkruid’. Paarse weegbree is net zo bruikbaar als de gewone vorm, medicinaal (huidkwalen, steken en beten)) en culinair ( jonge blaadjes in de voorjaars-salade, volwassen blad gekookt). Gewoon in het voorjaar uitzaaien en lekker laten verwilderen.

  100 zaden

 • Diepgroene blaadjes in de vorm van lepeltjes. Een extra winterharde selectie.

  Eind augustus zaaien voor een zorgeloze wintervoorraad.

 • Barbarea vulgaris variegata

  Decoratieve geelbonte vorm van de landkers, bruikbaar als wintersla en in soep. Twee- tot meerjarige planten, goed winterhard. Pittige smaak net als waterkers. Vochthoudende grond, halfschaduw. In de zomer en in bloei wordt de smaak scherp.

  Jaarrond te zaaien, ter plaatse in de tuin.

  100 zaden                                                           

 • Een snelgroeiende salade-plant uit de valeriaan-familie, verwant aan veldsla. Je kunt zaaien van maart tot september en de planten vormen zacht-smakende sappige ovale bladeren en mooie schermen vol lila bloei. Redelijk winterhard. Mooi en makkelijk. Zaaien of uitplanten op 10 cm. De bloemen kun je verwerken in salades en zijn ook prima bruikbaar in boeketjes.

  50 zaden.

Toont 13 - 17 van de 17 items