Informatie

struiktomaten vollegrond

struiktomaten vollegrond

extra vroege struiktomaten

De vroegste tomaten die je kunt kweken! Uitplanten halfweg mei (na de laatste nachtvorst) op 50 cm geeft de eerste rijpe vruchten begin juli. Struikvormen moet je niet dieven, niet opbinden en vragen verder geen steun. Een laagje stro onder de planten houdt alles netjes en remt de mogelijke bodemschimmels.

Al deze selecties zijn vroeg en productief, maar bij langdurige zomerse regenperiodes moet je ze droog houden door ze tijdelijk te beschermen met folie. Een fikse zomerse regenbui is geen probleem, maar langer dan 48 uur continu vocht geeft problemen.

Deze vroege struiktomaten kun je ook gebruiken als tussenteelt voor je tomaten onder glas of folie. Je oogst ze veel vroeger en zijn vaak volledig afgeoogst voor je aan de klassieke hoger groeiende en opgebonden kastomaten begint te oogsten.

per pagina
Toont 13 - 16 van de 16 items
 • struiktomaten/pot

  Vrolijke oranje en gele tomaten aan heel compacte struiken met opvallend lichtgroen-geel blad. Mooi in pot en bruikbaar als buiten-struiktomaat. Niet steunen, niet dieven, niet toppen. Stevige vruchten roma-type. 

  24 zaden

 • Extra vroege buiten struiktomaat

  De allervroegste tomaat die we tot nu toe ontdekten. Klassiek rood en rond, middelgroot, brede struikvorm. Dus niet dieven, steunen of toppen. Zaaien in maart, uitplanten midden mei op 50 cm, oogsten in juli.

  Ideaal voor vollegrond, ook geschikt voor teelt in pot. Mooie frisse smaak en goede opbrengst.                        

  24 zaden

 • Vroege buiten struiktomaat

  Vrolijke gele ronde, middelgrote vruchten aan een brede struikvorm; dus niet dieven, steunen of toppen. Canadese variëteit ontwikkeld voor noordelijke regio’s. Sappig en zoet en lang doordragend.

  24 zaden

 • vroege buiten-struiktomaat 

  Een selectie van de tomaat voor noordelijk klimaat. Vroeg, productief, brede struikvorm. Niet dieven, niet steunen, niet toppen. Mooie middelgrote ronde vruchten.

  Tomaten zaaien in maart, warm opkweken en uitplanten midden mei. Matige bemesting en niet teveel water. Buitentomaten tijdens het rijpen afdekken bij langdurige regenperiodes.

  24 zaden

Toont 13 - 16 van de 16 items