Informatie

Home

Olifantenlook

Allium ampeloprasum

Een opvallende en boeiende allium met bollen tot 15 cm diameter, tenen tot 7 cm en de bloeistengels ruim 1 meter hoog met bovenaan een prachtige paarse alliumbloei. 

(meer info onderaan)

Meer details

Dit product is niet meer op voorraad

€ 5,00

Meer informatie

De planten zijn winterhard en meerjarig, bruikbaar als jonge stengelgroente als prei alternatief in het voorjaar of voor de oogst van de pittige knollen in september, bruikbaar voor de wintermaanden. Gebruik net als look, maar milder in smaak, prima als smaakmaker bij soepen, sausen en bouillons.

Uitplanten in volle zon, royaal voorzien van compost. Ziektevrij. Niet geschikt voor natte gronden. Eventueel iets hoger planten op een heuvelbed.

De ‘tenen’ kun je in september opnieuw uitplanten. Door jaarlijks te oogsten en een deel uit te planten heb je volop nieuwe planten en bollen. Je kunt de bollen ook gewoon in de grond laten zitten en de planten gebruiken door bovengonds af te snijden en te laten hergroeien.

Jonge planten, opgepot in het najaar, mooi beworteld in een verteerbare pot, klaar om uit te planten.

€ 5,- per plant, verzending postpakket PostNL of Bpost €9,- ongeacht het aantal planten. Je kunt je bestelling combineren met zaden, knollen, boeken, plantetiketten of plantenvoeding, de maximale prijs per zending blijft € 9,-