Informatie

Home

groenten in de hoofdrol

uitgegeven bij Tirion natuur

tekst en beeld peter bauwens

160 bladzijden, 412 foto’s, 48 recepten.
hardcover 21,5 cm x 27,5 liggend

Oorspronkelijke prijs € 24,95

Nu € 15 !

Meer details

Meer informatie

groenten in de hoofdrol

voedsel kweken voor de toekomst

Voor mijn 33 ste moestuinboek koos ik resoluut voor de toekomst. Een beetje weg van al die verhalen van oude, vergeten groenten. Met de blik op nieuwe groenten die snel en makkelijk groeien, opvallend en pittig van smaak zijn, en eenvoudig en snel op tafel terecht kunnen. Groenten die nu of binnenkort in de winkelrekken liggen en in de moestuin gekweekt zullen worden.

 
Het boek start met een intro rond voeding; 'het nieuwe weten'. Hoe evolueert voeding, wat zijn de problemen, wat is kwaliteit en hoe zit het met bio-diversiteit. (6 blz.)

Naast dit kort stukje theorie komt 'het nieuwe kweken'; 10 interviews met mensen die elk op een heel speciale manier met de teelt van groenten bezig zijn. (20 blz.) Een groente-collectioneur, een stadsmoestuin, permacultuur, Community Supported Agriculture, zelfvoorziening, restaurantmoestuin, kasteelmoestuin, een wetenschapper...

Het omvangrijkste deel van het boek vormt 'het nieuwe eten'. Veertien groepen van groenten die in de toekomst belangrijk worden. Elke groep met een stukje geschiedenis, de praktische teelt, een ruime variatie en enkele recepten. (122 blz.) Edamame soja, bladmosterd, tuinbonen, sugarsnaps, kiemgroenten, quinoa, buitengewoon kool, diversiteit in radijs, mini-groenten, eetbare bloemen, wilde groenten, salade-mixte, frivole uitjes, noordzee-moestuin.