Informatie

kruidig in bloem

per pagina
Toont 1 - 12 van de 13 items
 • 'Navajo-sunset'

  Opvallende vaste bladgeurplant met zoet anijs in zijn langwerpige getande bladeren. Vanaf midden zomer volop zacht-oranje bloemen. Alles is bruikbaar in thee en salades. Zaaien vanaf april, uitplanten op 25 cm uit elkaar in volle zon.

 • Monarda fistulosa

  Vaste kruidachtige plant uit Noord-Amerika, tot ruim een meter hoog met een lange bloei in zachtlila. Bladeren en bloemen zijn eetbaar en bruikbaar in thee en salades. Bijenplant. Zaaien in maart- april, uitdunnen op 30 cm. Volle zon.

 • Monarda citriodora

  Eenjarige planten, zaaien in het vroege voorjaar, uitdunnen of uitplanten op 20 cm. Volle zon of lichte schaduw. Groeit tot 1 meter hoog en bloeit van juli tot september met lilarose etages. Zaait zich spontaan uit in de tuin.
  Blad en bloemen zijn bruikbaar in thee.

 • Lavendula multifida

  Niet winterharde lavendel die als eenjarige gekweekt wordt en vrij snel vanuit zaad bloeit. Warm voorzaaien in april, uitplanten in mei en bloei van juni tot de vorst. Eenvoudig vorstvrij te overwinteren en bloeit dan jaarrond. Bloemen en bladeren hebben een kruidige geur en smaak van bonenkruid en oregano.

 • Agastache foeniculum

  Een makkelijke vaste plant met zoet anijs geurend en smakend blad. Zaaien vanaf april en uitplanten in volle zon op 30 cm uit elkaar. Liefst op lichte grond. Bloeit van juli tot september, 60 tot 75 cm hoog, bijenplant.

 • Pycnanthemum pilosum

  Sterke vaste plant met groen-grijze fijne bladeren en witte bloei. Bladeren bezitten een frisse muntgeur. Bruikbaar in thee en als insecticide. Zaaien in april (zaden nauwelijks bedekken) en uitplanten op 30 cm, volle zon. Bijenplant.

 • dracocephalum moldavica

  Eenjarige plant met citrusgeurig blad voor vochtige of humusrijke grond of standplaats. Groeit tot 60 cm hoog en bloeit heel de zomer blauw/paars. Blad is bruikbaar in thee en salades. Bijenplant. Zaaien vanaf april, uitplanten op 30 cm. Ook bruikbaar als snijbloem.

  100 zaden

 • Salvia pratensis

  Vaste plant, zaait uit in de tuin. Tot 75 cm hoog en 30 cm breed , met dieppaarse salie-bloei. Geparfumeerde geur in bloemen en stengels, bruikbaar in dranken en gerechten. Volle zon, zaaien voorjaar tot zomer. Bloeit vanaf het jaar daarop.

  50 zaden.

 • Salvia sclarea - Scharlei

  Twee- tot meerjarige planten, zaait uit in de tuin. Tot 1,20 m hoog en 75 cm breed , met grote salie-bloei in groen - wit - zilver - roze en blauw. Sterke geparfumeerde muskusgeur in bloemen en stengels. Bruikbaar in dranken en gerechten.

  Volle zon, zaaien van voorjaar tot zomer. Bloeit vanaf het tweede jaar.

  100 zaden

 • Salvia sclarea alba

  Twee- tot meerjarige planten, zaait uit in de tuin. Tot 1,20 m hoog en 75 cm breed , met grote salie-bloei in groen - wit - zilver. Sterke geparfumeerde muskusgeur in bloemen en stengels, bruikbaar in dranken en gerechten. Volle zon, zaaien van voorjaar tot zomer. Bloeit vanaf het tweede jaar.

  100 zaden.

 • Silybum marianum

  Tweejarig; het eerste jaar volop vreemd gestreept blad, het tweede jaar prachtige witte distelbloemen. Helemaal eetbaar; blad, knoppen, behalve de lastige stekels. Niet geschikt voor de kindertuin.

  Zaaien in mei, uitplanten op 50 cm.

  25 zaden

 • Tanacetum parthenium 

  Eenvoudige, makkelijke en bloeirijke vaste plant met witte margriet-achtige kleine bloemen in de zomer. Aftreksel van bloemen en bladeren bevat de werkzame stof parthenolide, gebruikt bij klassieke ‘vrouwenkwaaltjes’ zoals migraine. Bruikbaar als snijbloem. Alle gronden, zon en halfschaduw.

  Zaaien vanaf maart, meteen in de tuin. Uitplanten op 30 cm.                                                                                                                                        

  250 zaden

Toont 1 - 12 van de 13 items