Informatie

rucola

rucola

Rucola is in enkele jaren tijd uitgegroeid van een onbekende bladgroente tot een ideaal basis-bladgewas. De makkelijke teelt, het snelle kiemen en de sterk groeikracht, in combinatie met de opvallende smaak en de redelijke winterhardheid maakt het een perfecte bijna jaarrond bruikbare groente.

Zaaien van maart tot oktober, met een voorkeur voor koele temperaturen en volop vocht voor de beste smaak. Midwinter ook bruikbaar om net als tuinkers op de vensterbank te kweken.

Voor wie niet genoeg heeft aan de klassieke versie, hebben we rucola nu beschikbaar in zes varianten.

Toont 1 - 6 van de 6 items
 • Eruca sativa; notensla of raketsla

  Een snelgroeiende losse snijsla met donkergroen gelobd blad. Voor teelt in voor- en najaar. Volop vocht en koele temperaturen zorgen voor een opvallende nootachtige smaak. Eetbare, kruidige, room-witte bloemen in de zomer. Dicht zaaien voor snijsla, uitdunnen op 20 cm voor planten tot 40cm breed. Zaaien van februari tot oktober.

 • Eruca x diplotaxis 'suzette'

  Variant op de klassieke 'rucola cultivata' met meer ingesneden of getand en iets steviger blad en zachtgele eetbare bloemen.
  Rucola verkiest koele groeitemperaturen en volop vocht. Zaaien maart / september, of februari / oktober onder glas. Tijdens de zomer in lichte schaduw en met extra vocht.

 • Diplotaxis erucoïdes

  Snelgroeiende meerjarige en inheemse versie van de populaire rucola. Net zo bruikbaar, met ook een duidelijke voorkeur voor koel en vocht voor een zachte smaak. Zaaien vanaf maart. Zachtgele bloei. Geschikt voor verwildering.

 • diplotaxis integrifolia

  De breedbladige niet ingesneden wilde rucola uit Italië; iets ruwer van smaak.

 • Eruca selvatica of diplotaxus erucoides / witte rucola

  Een wilde rucola die vaak als nieuwe variant wordt geïntroduceerd. De planten hebben ovaal getande bladeren en witte bloemen. De smaak van het blad is veel sterker, net als mierikswortel of wasabi. Maar gelukkig blijft die smaak maar eventjes hangen om dan over te gaan in pittige ‘rucola’. 

 • Diplotaxis tenuifolia 

  Een wilde rucola met opvallende rode nerven. De smaak en teeltwijze blijft hetzelfde maar vooral als jonge plantjes zijn ze net iets opvallender dan alle andere rucola’s.

Toont 1 - 6 van de 6 items