Informatie

Teff en vlas

Teff en vlas

k

k

k

Een bijzonder graan dat je vooral voor de sierwaarde moet telen. Teff heeft zilveren of rode glanzende aren met de kleinste graantjes ter wereld. Een hele klus om te oogsten. 

Toont 1 - 3 van de 3 items
 • Eragrostis tef 

  Letterlijk schitterend eenjarig gras, de belangrijkste graansoort van Ethiopië. Tot 50 - 75 cm hoog en massa’s zilver roze fijne pluimen. De kleinste graansoort die er bestaat maar met een indrukwekkende hoge voedingswaarde. Zeer rijk- en langbloeiend. Ook bruikbaar voor teelt in pot en als snij- sierplant. Eetbare graantjes oogst je eind september.

  Zaaien eind mei, meteen in de tuin 2 tot 3 cm in de rij, de rijen op 20 tot 25 cm uit elkaar.            

  300 zaden

 • Eragrostis tef

  Letterlijk schitterend eenjarig gras, de belangrijkste graansoort van Ethiopië. Tot 50 - 75 cm hoog en massa’s zilver witte fijne pluimen. De kleinste graansoort die er bestaat maar met een indrukwekkende hoge voedingswaarde. Zeer rijk- en langbloeiend. Ook bruikbaar voor teelt in pot en als snij- sierplant. Eetbare graantjes oogst je eind september.

  Zaaien eind mei, meteen in de tuin 2 tot 3 cm in de rij, de rijen op 20 tot 25 cm uit elkaar.                                                      

  300 zaden

 • Linumus itatissimum

  Je kunt vlas zaaien voor de stengels (linnen) of voor de zaden (lijnzaad). Wij zaaien de planten gewoon voor de ongelooflijk mooie hemelsblauwe bloemen. De bloei is vrij kort maar door gespreid te zaaien kun je lang genieten. Als je het zaad niet oogst, zaaien de planten zich vrolijk  opnieuw uit. Probeer vlas samen met korenbloemem, witte dille en papavers voor een speelse bloemenweide. 

  500 zaden

Toont 1 - 3 van de 3 items