Informatie

winter-bewaartomaten

winter-bewaartomaten

Wintertomaten werden geselecteerd op hun ongewoon lange houdbaarheid. Het zijn vrij harde en stevige vruchten die zonder veel extra zorgen, gewoon op kamertemperatuur drie tot vier maand (tot kerstmis) bruikbaar blijven.

Je oogst de vruchten eind september en legt ze op een koele droge plaats in huis.

Wintertomaten zijn niet te vergelijken met de oogst van rijpe vruchten in de zomer, maar het zijn prima vruchten voor avontuurlijke culinaire experimenten en om het tomaten- seizoen uit eigen tuin op een originele wijze te verlengen. Ze groeien zoals klassieke tomaten dus opbinden en dieven wegnemen.

Toont 1 - 5 van de 5 items
 • winter-bewaartomaat

  Een tomaat die ruim drie maand na de oogst nog houdbaar is. Bleekroze grote vruchten aan productieve planten. Stevig vruchtvlees, redelijk van smaak. 

  24 zaden

 • winter-bewaartomaat

  een compleet nieuwe eet-ervaring. Een groenblijvende tomaat, groen-geel afrijpend maar hard, om, als in een appel, in te bijten. Lang houdbaar.
  Goed productief. 

  24 zaden

 • winter-bewaartomaat

  Middelgrote diep-oranje tomaten aan productieve planten. Rijpt middentijds tot laat. De vruchten hebben een dikke schil, een zoet en stevig vruchtvlees en zijn drie tot vier maand houdbaar. Ideaal om eind september je oogst op te slaan voor gebruik tot diep in de winter. 

  24 zaden

 • Middelgrote donkere vruchten met een rijke smaak in combinatie van zijn harde stevige structuur. Productieve planten.

  24 zaden

 • Een middelgrote lang-houdbare tomaat. Planten groeien als een brede kruipende struikvorm en vormen een grote hoeveelheid 5 cm grote zachtroze vruchten die rood afrijpen. De oogst in september kun je op een koele plaats tot januari bewaren. Goede eetkwaliteit. Perfect voor soepen en sausen, bruikbaar als rauwkost.

  Zaaien midden maart, uitplanten onder glas op 50 - 60 cm midden mei. Matig met water en voeding.

  24 zaden. 

Toont 1 - 5 van de 5 items