Informatie

oosterse groenten

oosterse groenten

Het Oosten, en dan zeker een land als Japan, vormt al jarenlang een inspiratie voor wat we doen. Een moestuin met meer verfijning, meer aandacht voor de combinatie van kleur, vorm, smaak en presentatie. En een moestuin met meer andacht voor elk onderdeel van de groei van elke groente. Je mag hier ooit nog wel eens een compleet boek over verwachten.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 26 items
  • brassica rapa var chinensis

    Een dwergvariant van de pak choy; dezelfde dikke witte ribben en stevig, ietwat gekruld donkergroen blad.

    Zaaien van mei tot september, uitdunnen op 15 cm.

  • brassica camprestris var chinensis

    Een dwerg-selectie van de pak choy, met dikke groene ribben en stevig donkergroen blad. Ideaal om te roerbakken.

    Zaaien van mei tot september, uitdunnen op 10 - 15 cm in de rij en oogsten wanneer de planten 10 tot 15 cm groot zijn. 

  • brassica rapa var chinensis

    Een rood-paarse variant van de pak choi. Dikke ribben en stevig ietwat gekruld donker blad.

    Zaaien van mei tot september, uitdunnen op 15 cm.

  • purple choy sum / bloemknopkool

    Deze snelgroeiende kool wordt ter plaatse in de tuin dicht in rijen gezaaid en met uitdunnen op 3 tot 5 cm in de rij opgekweekt. Oogst de jonge stengelscheuten met de eerste bloemen net geopend. Een ideale knip- en plukgroente die met wat extra vloeibare voeding lang zal doorgroeien. Groeit bij voorkeur in koele omstandigheden, voorjaar, nazomer en herfst. Redelijk winterhard.

  • rosetta pak choi

    Oosterse bladgroente met mooie ronde lepelvormige blaadjes en brede witte stengels. Groeit uit tot een platte brede plant. Het heeft een zachte neutrale smaak, kan in salades verwerkt worden en bij het roerbakken. Ook bruikbaar als mini-groente (5-7 cm).

    Zaaien van mei tot september. 

  • brassica oleracea alboglabra

    Snelgroeiende stengelbroccoli. Ter plaatse zaaien van juni tot augustus en uitdunnen op 5, 10 of 20 cm naargelang je snel fijne knoppen of grotere stevige planten of knoppen wil oogsten. Gebruiken als broccoli (roerbakken).

  • brassica rapa pekinensis

    Klassieke Chinese kool. Zaaien vanaf eind mei tot begin augustus. Uitplanten op 50 cm. Voorkeur voor koele groeiomstandigheden. Ook bruikbaar als minigroente.

  • brassica rapa var japonica

    Snelgroeiende en makkelijke planten, bruikbaar als snijgroente, jonge of volwassen planten. Opvallende gepunte bladeren op lange stelen. Meer uitgesproken smaak dan Mizuna en iets meer winterhard.

    Zaaien vanaf het vroege voorjaar tot september. Redelijk winterhard. 

  • brassica rapa var japonica

    Snelgroeiende en makkelijke planten, die als snijgroente, als jonge planten of als volwassen planten kunnen geoogst worden. Opvallende gepunte bladeren op korte sappige witte stelen. Zaaien vanaf het vroege voorjaar tot september. Redelijk winterhard, ideaal om beschut onder glas te overwinteren als wintergroente.

  • brassica rapa var japonica

    Snelgroeiende en makkelijke planten, die als snijgroente, als jonge planten of als volwassen planten kunnen geoogst worden. Opvallende gepunte, donkerbladige bladeren op paarse stelen. Zaaien vanaf het vroege voorjaar tot september. Redelijk winterhard, ideaal om beschut onder glas te overwinteren als wintergroente.

  • celtuce

    Sla geselecteerd op het ‘doorschieten’ en geteeld voor de dikke, sappige, licht bittere stengels.
    Zaaien vanaf maart en teelt net als gewone sla. Oogst de stengels 20 cm hoog en gebruik ze rauw of gekookt als ‘asperge-sla’.

  • Kustgroente (eenjarig) populair in Italië (Salsola Soda) en Japan (Okahijiki). De jonge planten en toppen hebben een zacht-zilte smaak. Bruikbaar rauw in salades of gekookt in soep. De planten worden 60 cm hoog en 30 cm breed met fijne groene naalden als blad. Rijk aan vit A en K, calcium en ijzer.

    Voorzaaien onder glas in april of buiten terplaatse in mei. Trage koele kiemer en de zaden hebben een beperkte kiemkracht van 6 - 7 maand. Dus zaaien ten laatste begin juni. Hebben voldoende vocht nodig om te kunnen kiemen.

    Zaden goed afgesloten (verpakt in plastiek zakje of doosje) bewaren in diepvries tot een dag voor het zaaien.

    24 zaden.

Toont 1 - 12 van de 26 items