Informatie

courgettes

courgettes

1

1

 1 

1

Courgettes (Cucurbita pepo) kun je zaaien van eind april tot half mei, om na de laatste nachtvorst buiten uit te planten. Geef ze volop ruimte, 1 meter uit elkaar en een ruime gift van enkele emmers compost om heel de zomer te kunnen groeien.

Maar meestal halen deze productieve planten de herfst niet en eindigen ze vol meeldauw. Zaai daarom nog een tweede keer in juli om zo tot in oktober regelmatig en kwaliteitsvol te kunnen blijven oogsten.

Courgetten worden bij voorkeur jong gegeten, 10 tot 15 cm lang zijn ze op hun best. Het oogsten van de jonge vruchten stimuleert nieuwe vruchtzetting.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 14 items
 • Een ronde courgette, populair in Frankrijk en Italië. Bruikbaar 7 cm groot als jonge groente of 12 cm groot om uit te hollen en te vullen. Struikvorm. .

  12 zaden

 • Zwarte (donkergroene) courgette met grote productie en fijne smaak, bij voorkeur oogsten 10cm lang.

  12 zaden

 • 'Bianca di Trieste' is een ‘bijna’ witte (lichtgroene) courgette. Langwerpig, productief en romig van smaak. 

  12 zaden

 • Een klassieke langwerpige gele courgette met een iets zachtere smaak. Af en toe kan er een groene courgette tussen zitten! 

  Jong en regelmatig oogsten voor de beste eetkwaliteit en om verdere productie te stimuleren. Eetbare bloemen, ideaal om te vullen.

  Uitplanten op 50 x 50 cm.

  12 zaden

 • Donkergroene courgette met een grote productie en een fijne smaak. Jong oogsten, bij voorkeur niet meer dan 10 tot 15 cm lang.

  15 zaden

 • Een opvallende Italiaanse courgette met diepe ribben en gestippelde vruchten met een uitstekende smaak. Eén van de weinige rassen die ook in een wat grotere versie nog goed van smaak en structuur is. Bruikbaar voor een oogst van 20 tot 35 cm lange vruchten.

  12 zaden

 • muskaatcourgette - Cucurbita mochata

  Een sterkgroeiende klimmende courgette met lange, kromme vruchten. Ongewoon van groeiwijze en vorm maar buitengewoon lekker en stevig van smaak.
  Jong oogsten, 15 tot 30 cm lang en 1 tot 2 cm dik. Ook geschikt om rauw te eten.  

  Een klimrek voorzien voor de meters-hoge ranken.

  12 zaden.

 • Planten met korte ranken van 50 cm tot 150 cm en een overvloed aan groen-grijs gestreepte vruchten die je best jong (15 tot 20 cm lang) oogst. 40 cm pot per plant, eventueel een klimrek of gewoon in de tuin op 50 cm.

  12 zaden

 • Een opvallende groen-gestreepte vorm van de patisson. Patissons zijn het lekkerst wanneer ze 5 tot 10 cm diameter hebben. Volgroeide exemplaren zijn mooi om te bewaren als siervruchten.

  12 zaden

 • Oude variëteit van de patisson; iets kleiner, mooi ingesneden langs de randen, heel productief en lekker met een ongewone zacht groene tint. Jong (7 cm) en regelmatig oogsten voor de fijnste smaak en een langdurige oogst.

  12 zaden

 • Italiaanse courgette, groen met lichtere strepen. Iets langer en smaller dan de klassieke courgette en uitstekend van smaak. Courgetten bij voorkeur jong oogsten.

  12 zaden

 • Uit India komt deze onopvallende halfronde courgette in zacht geelgroen. De planten zijn zeer goed bestand tegen hitte en blijven ook in het warmste van de zomer of bij teelt onder glas, goed productief. Vrij kleine compacte planten met fijne kwaliteit aan vruchten. Jong en regelmatig oogsten.

  12 zaden.

Toont 1 - 12 van de 14 items