Informatie

sla-achtig

sla-achtig

Voor wie op zoek is naar nog meer variatie in frisse en pittige bladgroenten als basis voor salades vindt hier ons aanbod van aanvullende salade ingrediënten. Veldsla, ijskruid, postelein, iets pittigs als ABC-kruid....

per pagina
Toont 1 - 12 van de 17 items
 • spilanthes acmella 

  Eenjarige pittige salade-bladplant met midden in de zomer gele knopjes. Warm voorzaaien midden april, uitplanten in mei in pot of vollegrond op 50 cm. Bladeren en bloemknoppen geven een tintelende smaak in de mond en prikkelen de smaakpapillen.

 • Spilanthes acmella oleracea

  Eenjarige pittige salade-bladplant met donkere bladeren en midden in de zomer geel-rode knopjes.  Warm voorzaaien midden april, uitplanten in mei in pot of vollegrond op 50 cm. Bladeren en bloemknoppen geven een tintelende smaak in de mond en prikkelen de smaakpapillen. Iets zachter dan de gele variant (ABC kruid)

  50 zaden

 • Mesembryanthemum crystallinum

  Zoals de naam doet vermoeden, een letterlijk schitterende plant. Het fijne zaad kun je best voorzaaien onder glas , uitplanten vanaf mei. Lichtkiemer !!! De zaden niet met grond bedekken. De planten groeien 50 cm breed uit met vlezige bladeren vol waterachtige pareltjes. Weerstaat de droogte van de zomer zonder problemen. Rauw gebruiken in de sla.

 • Claytonia perfoliata

  De meest ideale wintersla! Zaaien in de nazomer en je krijgt heel de winter elegante rozetten met zachtsmakend frisgroen vitaminerijk blad. Volledig winterhard. In het voorjaar verschijnen kleine witte bloemen en geef de planten de kans om zich in een verloren hoekje van de tuin uit te zaaien en de jonge planten komen elk jaar opnieuw vlak voor de winter te voorschijn.

 • Portulaca oleracea groen+goudgeel

  Een snelgroeiende eenjarige bladplant die dicht gezaaid kan worden en jong geoogst. Een groen- en geelbladig mengsel met een zachte smaak en geschikt voor rauw of gekookt gebruik. Voor zomerteelt, zaaien van mei tot augustus op 1 cm onderlinge afstand.

  2000 zaden

 • Een grotere variant van de klassieke tuinkers, ideaal om in de tuin te zaaien. Allervlugste kiemer! Zaaien van maart tot september op rijtjes 20 cm uit elkaar. Afknippen als de blaadjes 10 cm hoog gegroeid zijn. 

 • miniblad-groente/pot/kindertuin

  Tuinkers in een ongewone grootbladige en dubbel gekrulde versie. Zaaien van maart tot september in de tuin op rijtjes 20 cm uit elkaar. Knippen en oogsten wanneer de blaadjes 10 cm hoog zijn. Ook geschikt voor teelt in potten- en kindertuin. De snelste 'oogst' van alle groenten.

 • Barbarea praecox

  Verwant aan waterkers maar meer geschikt voor normale tuingrond. Jaarrond te zaaien maar vooral bruikbaar tijdens de wintermaanden. Pittig van smaak en de hele winter beschikbaar en goed winterhard. Laat rustig uitzaaien, meerjarig tot vast in de tuin.

 • Nasturtium officinale

  Niets moeilijk aan alleen heb je veel, regelmatig en vers water nodig. Zaaien vanaf mei, bijvoorbeeld in potten en de potten onderaan in water zetten. Of graaf een stuk plastic in de grond in, als een lange smalle bak om zo de geschikte groeiomstandigheden te bekomen. Pittig van smaak.

 • Valerianella locusta 

  Gewoon kleinbladige veldsla, goed winterhard en dus belangrijk midden in de winter.

  Zaaien eind augustus voor een zorgeloze wintervoorraad.
  Zomerteelt, zaaien vanaf maart, kan natuurlijk ook.

 • ‘Grote Noordhollandse’

  Boeiende en makkelijke bladgroente, bruikbaar rauw in salades of als stoofgroente.
  Grootbladige veldsla met langwerpige bladeren. Het meest gebruikte type voor de zomerteelt.

 • Valerianella locusta

  Een oude selectie van veldsla met langwerpige bladeren in een bleke geelgroene tint. Het mooist wanneer je deze combineert met een andere donkergroene veldsla voor een gemengd kleureffect. Dun uitzaaien op 1 tot 2 cm, van maart tot augustus.

  100 zaden, genoeg voor een 2 m rij.

Toont 1 - 12 van de 17 items