Informatie

bieten

Toont 1 - 10 van de 10 items
 • Beta vulgaris

  Gewoon bietjes maar in een kleurrijke mengeling van rood, wit en diepgeel. Makkelijke teelt.
  Zaaien in april - mei, uitdunnen op 5 cm voor jonge bietjes, uitdunnen op 10 cm voor oogst van grote bieten in het najaar en de winter. Geschikt om rauw of gekookt te eten. Ook de bladeren zijn kleurrijk en eetbaar

 • Beta vulgaris 'Egyptische platronde'

  Selectie van de rode biet met groen-rood-geaderde bladeren (ook eetbaar) die 'opvallend' bruikbaar zijn naast frisgroene sla of wortelloof. Zaaien ter plaatse in de tuin in april, uitdunnen op 5 tot 10 cm.

 • Beta vulgaris 'Albina'

  Gewoon bietjes maar in een mooie witte tint.
  Makkelijke teelt. Zaaien in april - mei, uitdunnen op 5 cm voor jonge bietjes, uitdunnen op 10 cm voor oogst van grote bieten in het najaar en de winter. Geschikt om rauw of gekookt te eten. Ook de bladeren zijn eetbaar.

 • Beta vulgaris 'burpee's golden'

  Gewoon bietjes maar in een mooie diepgele tint. Makkelijke teelt. Zaaien in april - mei, uitdunnen op 5 cm voor jonge bietjes, uitdunnen op 10 cm voor oogst van grote bieten in het najaar en de winter. Geschikt om rauw of gekookt te eten. Ook de bladeren zijn eetbaar.

 • beta vulgaris 'Chioggia' 

  Rode bietjes binnenin vrolijk gestreept. Makkelijke teelt. Zaaien in april - mei, uitdunnen op 5 cm voor jonge bietjes, Uitdunnen op 10 cm voor oogst van grote bieten in het najaar en de winter. Geschikt om rauw of gekookt te eten. Ook de bladeren zijn kleurrijk en eetbaar.

 • Beta vulgaris 

  Een selectie van snelgroeiende rode bietjes in een kogelronde vorm. Ideaal voor kindertuintjes of teelt in potten. Zaaien vanaf maart en na het kiemen uitdunnen op 5 cm in de rij. Bietjes willen regelmatig wat extra vocht. Zowel het blad als de dieprode knolletjes zijn eetbaar.

 • Beta vulgaris

  Oude en beroemde rode biet , vooral populair vanwege zijn langwerpig, intens glanzend rode blad (bruikbaar als snijgroente) en zoete rode knollen. Zaaien april- juni voor oogst in de nazomer of verder laten groeien tot wintervoorraad.

 • Beta vulgaris rode biet

  Een opvallende dieprode ronde biet met even donkerrood eetbaar blad. Mooi in contrast met frisgroene sla of het fijne loof van worteltjes. Bieten ter plaatse in de tuin zaaien van april tot augustus op losse grond, zonder extra bemesting of verse compost. Zorgvuldig uitdunnen op 10 cm en onkruidvrij houden.

 • Beta vulgaris 

  Een dieprode ronde biet met halflange stompe wortels. Geschikt om te bewaren tot diep in de winter. Bieten ter plaatse in de tuin zaaien van april tot augustus op losse grond, zonder extra bemesting of verse compost. Zorgvuldig uitdunnen op 10 cm en onkruidvrij houden. 

 • Beta vulgaris

  De oudste en meest primitieve rode biet. Een dikke ruwe donkere, bijna zwarte schil, binnenin dieppaars-rood van kleur en zoet van smaak. Top eetkwaliteit.                         

  Zaaien vanaf maart tot mei, trage groeier, oogstbaar late herfst en winter. Goed winterhard.                                                                                                                             

  50 zaden.

Toont 1 - 10 van de 10 items