Informatie

Linzen en kekererwten

Linzen en kekererwten

Twee gewassen die tot de verbeelding spreken. En verder heel eenvoduig te telen ook in ons klimaat. Ze kunnen beiden in mei gezaaid worden op 5 cm uit elkaar en rijen op 40 tot 50 cm. De bossige groei eindigt in minuscule kleine bloei en kleine peulen met 2 tot 3 zaden. Alles mooi laten rijen en drogen om in september te oogsten. Matig van opbrengst, maar leuk om een keerjte je eigen linzen en kekererwten uit eigen tuin te kunnen proeven. Kekererwten kun je ook als verse doperwt eten.

Toont 1 - 3 van de 3 items
 • € 2,50

  Linzen - Lens culinaris

  Een fijne selectie van linzen. Kleine blauw-groene linzen met donkere strepen. Fijne smaak, populair in de slow-food beweging. Teelt net als erwten.

  Zaaien in het voorjaar (eind maart - midden mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 40 - 50 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om gemakkelijk te kunnen oogsten.

  50 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  kekererwten - Cicer arietinum

  Zwarte kekererwten hebben een iets meer nootachtige smaak. Grote brede struiken. De planten willen volop warmte voor een goede vruchtzetting.                                                         

  Teelt net als late lage erwten. Zaaien in het late voorjaar (midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 40 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten.      

  30 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
 • € 2,50

  kekererwten - Cicer arietinum

  Gele kekererwten van Indische origine. Grote rechtop struiken. De planten willen volop warmte voor een goed vruchtzetting.                                                                

  Teelt net als late erwten. Zaaien in het late voorjaar ( midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 40 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten. 

  30 zaden.

  € 2,50
  In voorraad
Toont 1 - 3 van de 3 items