Informatie

Linzen en kekererwten

Linzen en kekererwten

Twee gewassen die tot de verbeelding spreken. En verder heel eenvoduig te telen ook in ons klimaat. Ze kunnen beiden in mei gezaaid worden op 5 cm uit elkaar en rijen op 40 tot 50 cm. De bossige groei eindigt in minuscule kleine bloei en kleine peulen met 2 tot 3 zaden. Alles mooi laten rijen en drogen om in september te oogsten. Matig van opbrengst, maar leuk om een keerjte je eigen linzen en kekererwten uit eigen tuin te kunnen proeven. Kekererwten kun je ook als verse doperwt eten.

Toont 1 - 7 van de 7 items
 • Linzen - Lens culinaris

  Een fijne selectie van linzen. Kleine blauw-groene linzen met donkere strepen. Fijne smaak, populair in de slow-food beweging. Teelt net als erwten.

  Zaaien in het voorjaar (eind maart - midden mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 40 - 50 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om gemakkelijk te kunnen oogsten.

  50 zaden.

 • kekererwten - Cicer arietinum

  Zwarte kekererwten hebben een iets meer nootachtige smaak. Grote brede struiken. De planten willen volop warmte voor een goede vruchtzetting.                                                         

  Teelt net als late lage erwten. Zaaien in het late voorjaar (midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 40 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten.      

  30 zaden.

 • kekererwten - Cicer arietinum

  Gele kekererwten van Indische origine. Grote rechtop struiken. De planten willen volop warmte voor een goed vruchtzetting.                                                                

  Teelt net als late erwten. Zaaien in het late voorjaar ( midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 40 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten. 

  30 zaden.

 • Cicer arietinum kabuli

  Grote Italiaanse kikkererwten geschikt om vers te oogsten en meteen te gebruiken. Verse groene kikkererwten smaken heerlijk zoet en zacht en kun je zo eten of verwerken in allerlei gerechten zoals verse groene hummus. Je kunt ze uiteraard ook laten hangen tot ze drogen aan de struik en oogsten voor de winter.

  Zaaien maart - april, oogst augustus - september.       

  Zaai 1 of 2 zaden elke 20 cm, rijen 50 tot 60 cm uit elkaar. Bij voorkeur lichte en wat schralere grond.

  30 zaden

 • Cicer arietinum

  Deze kleine beige kekererwten komen uit Léon, Spanje waar ze al sinds de Romeinen gekweekt worden. Zachte schil, snel gaar, culinaire topkwaliteit. Grote brede struiken. De planten willen volop zon en warmte voor een goede vruchtzetting. Teelt net als late lage erwten. Zaaien in het late voorjaar (midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Je kunt de zaden één nacht voorweken in water. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten.                                                     

  30 zaden.

 • Cicer arietinum

  Deze kleine groene kekererwten komen uit India en hebben een iets meer aardse smaak. Middelgrote brede struiken. De planten willen volop zon en warmte voor een goede vruchtzetting. Teelt net als late lage erwten.

  Zaaien in het late voorjaar (midden tot eind mei) rechtstreeks in de tuin. Je kunt de zaden één nacht voorweken in water. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 50 - 60 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om te oogsten.                                                                             

  30 zaden.

 • Linzen - Lens culinaris

  De fijnste en kleinste linzen. Helemaal zwart, gekend als de vegetarische kaviaar. Teelt net als erwten. Zaaien in het voorjaar (eind maart - midden mei) rechtstreeks in de tuin. Zaden op 3 - 5 cm uit elkaar en de rijen op 40 - 50 cm. Groeit tot 30 cm hoog. Oogst de gehele plant wanneer de peulen droog zijn. Nadrogen en dan met de voeten bewerken om de zaden te oogsten.              

  50 zaden.

Toont 1 - 7 van de 7 items