Informatie

moestuinbloemen

per pagina
Toont 1 - 12 van de 33 items
 • Echinacea purpurea

  Populaire geneeskrachtige plant, ook bruikbaar als sierplant. Traditionele roze kleur, bloeit van juli tot september. Alle onderdelen van de plant zijn geneeskrachtig. De zaden blootstellen aan koude om de kiemkracht te bevorderen.

 • Echinacea purpurea alba

  Populaire geneeskrachtige plant, ook bruikbaar als sierplant. Opvallende witbloeiende variant. Alle onderdelen van de plant zijn geneeskrachtig.
  De zaden blootstellen aan koude om de kiemkracht te bevorderen. Jaarrond te zaaien, wisselvallige kiemduur.

 • Aquilegia vulgaris

  Vaste plant tot 60 cm hoog die zich spontaan uitzaait. Halfschaduw, vochtige en humusrijke grond. Een mengsel van witte, blauwe en roze tinten. Terplaatse zaaien in maart-april, bloei vanaf de volgende voorzomer.

 • Zinnia elegans/dwergvorm, potteelt

  Traditionele moestuinbloemen, bruikbaar als randbeplanting of voor teelt in pot. Heel makkelijk. Binnen voorzaaien begin april of buiten in vollegrond eind april. Uitplanten midden mei op 10 cm uit elkaar. een bonte mengeling van de traditionele kleurtjes, 20 cm hoog.

 • Carthamus tinctorius

  Eenjarige distel-achtige plant tot 90 cm hoog met dieporanje bloemen. De bloemen worden gebruikt als kleurstof en saffraan-alternatief, de zaden als basis voor spijsolie. Ter plaatse zaaien eind mei, uitdunnen op 20 tot 30 cm. Makkelijke planten, ook bruikbaar op droge gronden en geschikt als snijbloem.

 • Centaurea cyanus

  De klassieke en zo geliefde wilde blauwe korenbloem.
  De blauwe bloemen hebben niet echt veel smaak maar zijn eetbaar en bruikbaar in salades of als blauwe voedings-kleurstof. Deze winterharde eenjarige rechtstreeks in de tuin uitzaaien in september voor een vroegere bloei het volgende voorjaar of vanaf maart. Mooie snijbloem en makkelijke planten. Zon, 30 tot 90 cm hoog.

 • Reseda odorata

  Oude en makkelijke populaire eenjarige van mediterrane origine, gekweekt voor de geurige bloemen tot diep in de herfst. Ter plaatse zaaien in de tuin in mei. Volle zon, bijenplant, geschikt als snijbloem en bruikbaar voor teelt in pot.

 • Papaver nudicaule pasteltinten

  Vroegbloeiende papaver voor de lente en de vroege zomer. Perfect bruikbaar als snijbloem. Meteen na het knippen de stengels onderaan met een vlam dichtschroeien. Voorzaaien vanaf februari onder glas of maart-april buiten voor bloei in juni. Zaaien in juli-augustus en overwinteren voor bloei vanaf april. Volle zon, 30-50 cm hoog. Winterharde kortlevende vaste plant.

  Ongeveer 5000 zaden.

 • muskaatbloem, zwarte komijn

  Eén van de vele  ‘juffertjes in ‘t groen’. Deze wordt culinair gebruikt voor de zwarte zaadjes die als peper/ komijn vermalen worden. Witte/blauwachtige bloemen en dikke zaadhulzen. Ter plaatse zaaien van maart tot mei, eenjarig. Zaait zich 'bescheiden' uit in de tuin.

 • wilde tabaksplant

  Prachtige eenjarige sierplant uit de Andes. Brede kleverige bladeren en tot 1 meter hoge stengels vol buisvormige bloemen die vooral ‘s avonds heerlijk geuren.

  Ter plaatse zaaien vanaf mei of binnen voorzaaien in april en buiten uitplanten op 30 tot 50 cm. Volle zon of halfschaduw. Ook makkelijk in pot.

  500 zaden.

 • Zinnia elegans

  Een prachtige mengeling van deze populaire moestuin-bloemen. Roomwit, zachtgeel en lichtgroen. Perfect voor een zomer lang boeketten. Ideale snijbloemen die lang houden op de vaas.

  Zinnia’s binnen voorzaaien vanaf maart of rechtstreeks buiten eind mei. Volle zon, 30 à 40 cm plantafstand, tot 1 m hoog.                                                                                                              

  150 zaden

 • Zinnia elegans

  Een warme gele mengeling van deze populaire moestuin-bloemen. ‘Isabellina’, ‘Canary Bird’ en ‘Golden State’. Perfect voor een zomerlang boeketten. Ideale snijbloemen die lang houden op de vaas.

  Zinnia’s binnen voorzaaien vanaf maart of rechtstreeks buiten eind mei. Volle zon, 40 cm plantafstand, tot 1 m hoog.                                                                                                    

  150 zaden

Toont 1 - 12 van de 33 items