Informatie

sla

sla

Sla in al zijn diversiteit is een van de belangrijkste gewassen om zelf in de tuin te kweken. De tere bladeren boordevol vocht en structuur, verliezen vrij snel na de oogst een belangrijk deel van die eigenschappen. Voor de voedingswaarde geldt precies hetzelfde.

Gewoon vers, recht uit de tuin op tafel, is dus zeker bij sla erg belangrijk.

Subcategorieën

 • slamengsels

  Voor wie niet kan kiezen hebben we een hele reeks mengsels van verschillende sla-soorten gemaakt. Met de nadruk in elke groep op een ruime diversiteit in kleur, vorm en smaak.

  Laat je dus verleiden door de verschillende types van sla of volg gewoon de seizoenen.

 • minisla

  'Klein maar fijn' is ook in de moestuin een belangrijk principe. Deze selectie van sla (lactuca sativa) mikt op kleinere mini-kropsla die snel groeit en snel geoogst kan worden. Ideaal voor kleine tuintjes en moestuin in pot, maar ook makkelijk voor de teelt van schattige éénpersoonskropjes.

  Sla houdt van een frisse start, koele groeitemperaturen, compost en vochthoudende grond. Als er gezaaid wordt in de zomer kies dan voor een plek in de schaduw.

 • kropsla

  Volop aandacht voor de klassieke kropsla (lactuca sativa). Alhoewel 'klassiek' voor ons een rekbaar begrip is. Diversiteit is meer onze leuze. Dus heel veel variatie in bladvorm, -kleur en -structuur. Maar wel allemaal echt sla.

  Sla houdt van een frisse start, koele groeitemperaturen, compost en vochthoudende grond. Bij zaaien in de zomer kies je voor een schaduwrijke plaats.

 • sla-achtig

  Voor wie op zoek is naar nog meer variatie in frisse en pittige bladgroenten als basis voor salades vindt hier ons aanbod van aanvullende salade ingrediënten. Veldsla, ijskruid, postelein, iets pittigs als ABC-kruid....