Informatie

Nieuw voor 2020

per pagina
Toont 1 - 12 van de 47 items
 • Een snelgroeiende salade-plant uit de valeriaan-familie, verwant aan veldsla. Je kunt zaaien van maart tot september en de planten vormen zacht-smakende sappige ovale bladeren en mooie schermen vol lila bloei. Redelijk winterhard. Mooi en makkelijk. Zaaien of uitplanten op 10 cm. De bloemen kun je verwerken in salades en zijn ook prima bruikbaar in boeketjes.

  50 zaden.

 • Goudsbloem  Calendula officinalis                                                                               

  Makkelijke en sterke eenjarige, eenvoudig en uitbundig. Grote stevige bloemen van roomgeel tot bijna wit. Geschikt voor vrijwel alle gronden en met een voorkeur voor volle zon. Eenjarig (zaait uit), snijbloem, potteelt, geneeskrachtig en eetbare bloemblaadjes. 

  Ter plaatse in de tuin zaaien van maart tot mei en bloei van mei tot november.

  30 zaden

 • Goudsbloem Calendula officinalis                                                                               

  Makkelijke en sterke eenjarige, eenvoudig en uitbundig. Grote stevige bloemen in zachtrood aan de buitenzijde, pastel-zalm binnenin. Geschikt voor vrijwel alle gronden en met een voorkeur voor volle zon. Eenjarig (zaait uit), snijbloem, potteelt, geneeskrachtig en eetbare bloemblaadjes.

  Ter plaatse in de tuin zaaien van maart tot mei en bloei van mei tot november.

  30 zaden 

 • Pitloze druif - Vitis labrusca / voor vollegrond

  Een nieuwe selectie met mooie losse trossen en middelgrote diepblauwe druiven die eind september rijpen. De druiven hebben een volle aromatische smaak met een opvallende fijne citrus-toets. Goede ziekteweerstand. Middelmatig sterke groeier, plantafstand 2 meter. Volle zon.

 • Pitloze druif - Vitis labrusca / voor onder glas

  Een oude selectie met mooie gevulde open trossen en middelgrote roze-rode druiven die in september rijpen. De druiven hebben een opvallende fruitige en erg zoete smaak. Goede ziekteweerstand. Middelmatig tot sterke groeier, plantafstand 3 meter. 

 • Vroege tomaat voor teelt onder glas of folie. Sterke groeier met een mooie grote productie in een opvallende en ongewone terracotta kleur én een mooie volle smaak. 

  12 zaden

 • Middentijdse tomaat met een opvallende goede productie van grote stevige vruchten. Een ideale no-nonsense rode tomaat met een goede smaak.

  24 zaden

 • Een nieuwe generatie van kropsla. Snel en compact, stevig en knapperig, type ‘Little Gem’. Mooi diepgroen en zachtgeel tot wit binnenin. Ideaal gewoon rauw maar ook geschikt om te stoven of te bakken, voor soep of als stengelsla.

  Zaaien vanaf maart, uitplanten op 20 cm.

  100 zaden

 • Een nieuwe generatie van kropsla. Snel en compact, stevig en knapperig, type ‘Little Gem’. Heel donker, bijna zwart langs de buitenkant, limoengroen binnenin. Ideaal gewoon rauw maar ook geschikt om te stoven of te bakken, voor soep of als stengelsla. Ook redelijk winterhard.

  Zaaien vanaf maart, uitplanten op 20 cm. 

  100 zaden.

 • Een sterke compact groeiende komkommer met 20 cm lange stompe vruchten. Geschikt voor vollegrond, teelt in pot en bruikbaar onder glas of folie. Heel productief. Regelmatig en jong oogsten stimuleert de productie en houdt de planten gezond en groeikrachtig.

  Binnen voorzaaien midden tot eind april, uitplanten eind mei. Volop compost, volle zon en 50 cm plantafstand.

  25 zaden.

 • Lathyrus odoratus Reukerwt

  Een oude selectie  uit 1904 in een ongewone oranjerode tint. Sterke groeier met stevige bloemen en een fijne geur. Met een voorkeur voor een beetje schaduw in de namiddag voor het beste resultaat.

  20 zaden

 • Lathyrus odoratus Reukerwt

  Spencer type met grote sterke zuiver witte bloemen en een heerlijk zoete geur. Prima snijbloemen.

  20 zaden

Toont 1 - 12 van de 47 items