Informatie

bladgroenten

bladgroenten

De basis van de moderne moestuin wordt gevormd door bladgroenten. Want alleen zo vers geoogst uit de tuin hebben ze nog al hun structuur, smaak en voedingswaarde. Eenmaal geplukt gaan veel van die bijzondere eigenschappen verloren. Dus alle aandacht voor blad.

per pagina
Toont 1 - 12 van de 27 items
 • Anthriscus cerefolium

  Geurige en smakelijke, eenjarige kruid-groente met een opvallende zoete anijssmaak en geur in het dunne, tere varenachtige blad. Vooral populair voor de wintermaanden want de jonge planten zijn goed winterhard.

  Ter plaatse in de tuin zaaien van maart tot september (voor winterteelt). Dicht zaaien om te knippen of uitdunnen op 10 cm voor stevige planten.

 • Beta vulgaris

  Warmoes of snijbiet is een selectie van de biet op stevige brede bladstelen en mooi gekrulde bladeren. Een mengsel in rood, geel, oranje, paars, groen en wit.

  Bladeren en stelen zijn eetbaar. Bruikbaar als pluk- en snijgroente of om in zijn geheel te oogsten.

  Ter plaatse zaaien van maart tot september, geleidelijk uitdunnen/oogsten tot 30 - 40 cm voor mooie grote planten. Volle zon, rijke grond, compost.

 • Beta vulgaris 

  Bij 'Golden sunrise' vrolijk geel in stengels en nerven voor een zonnige toets in je moestuin.

  Snijbiet is een selectie van de gewone biet met forse bladeren en brede bladstelen. Stengels gebruiken als bleekselderij, de bladeren als spinazie alternatief. 

  Ter plaatse zaaien in april-mei, uitdunnen of voorzichtig verplanten. 

 • Beta vulgaris / Magenta sunset

  Snijbiet is een selectie van de gewone biet met forse bladeren en brede bladstelen. Stengels gebruiken als bleekselderij, de bladeren als spinazie alternatief. Fluo-roze in stengels en nerven.

  Ter plaatse zaaien in april-mei, uitdunnen of voorzichtig verplanten. 

 • Beta vulgaris / Ruby red

  Snijbiet is een selectie van de gewone biet met forse bladeren en brede bladstelen. Stengels gebruiken als bleekselderij, de bladeren als spinazie alternatief. Intens rood in stengels en bladeren.

  Ter plaatse zaaien in april-mei, uitdunnen of voorzichtig verplanten. 

 • Een oude selectie van raapstelen, bruikbaar als snelle voorjaars- of herfstgroente. Roerbakken, stamppot of stoven.

  Uitzaaien op 1 cm in de rij en oogsten van 10 tot 15 cm hoog. 

 • Cichorium intybus / endivia

  Een bonte mengeling in langwerpige, ronde, gekleurde en ingesneden of gekrulde en getande bladeren. Allemaal jong bruikbaar als licht bittere pluksalade, of om uit te laten groeien tot volwassen kroppen of planten. De planten dichtbinden of bleken voor een zachtere smaak. De volwassen wortels oogsten en forceren net als witlof voor een winteroogst. Volop experimenteren dus.

  Zaaien in voor- en najaar, uitdunnen op 15 tot 50 cm.

  250 zaden

 • Brassica camprestris 

  Snelgroeiend voorjaarsgewas om te zaaien vanaf februari en na enkele weken te oogsten als jonge bladgroente. Makkelijke en zorgeloze teelt. Ideaal als eerste gewas van het voorjaar en bruikbaar in voorjaarsstamppot of als jonge saladegroente. Ook bruikbaar als groenbemester.

  4500 zaden

 • Atriplex hortensis

  Eenjarige planten met paarse, rode, gele of groene bladeren en tot anderhalve meter hoog. Bruikbaar jong, rauw als sla of groot gekookt als spinazie. Zacht en romig van smaak. Zaait royaal uit in de tuin en bruikbaar als verwilderende spontane groente.

  Zaaien van februari tot september op zowat alle gronden in zon of halfschaduw.

 • fine maraichere

  Extra vroege, fijn gekrulde mini-andijvie. Grappige plantjes van 20 cm. Zaaien in voorjaar en zomer, zonder dunnen geschikt als snij-andijvie. Niet winterhard.

 • Spinacia oleracea

  Grootbladige spinazie-variëteit met rond zaad voor oogst in de winter.  Grote gekrulde bladeren, jong geoogst geschikt voor gebruik rauw in salades, grotere bladeren om te koken.

  Zaaien augustus-september voor oogst van oktober tot februari. Dun de planten uit op ruime afstand 15 tot 25cm. Spinazie vraagt een voedzame en vochthoudende grond, rijkelijk voorzien van compost.

 • Amsterdam’s reuzenblad

  Grootbladige variëteit met scherp zaad voor teelt in de zomermaanden. Bruikbaar rauw en gekookt. 

  Zaaien vanaf maart voor oogst van mei tot september. Geschikt voor jonge snijteelt of volgroeide grote kroppen (uitdunnen op 30 cm).

Toont 1 - 12 van de 27 items