Informatie

vaste kruiden

per pagina
Toont 1 - 12 van de 13 items
 • Allium schoenoprasum

  Heel gewoon en toch bijzonder. Kweek bieslook door rechtstreeks in de tuin uit te zaaien, van maart tot juni. Oogst regelmatig door de fijne stengels tot tegen de grond af te snijden en zo jonge groei te stimuleren. Winterhard en meerjarig. Fijne roze eetbare bloemen in de voorzomer.

 • Sanguisorba minor

  Eenvoudig te kweken en snelgroeiende vaste plant voor zon of halfschaduw voor kalkrijke grond. De jonge opvallend getande blaadjes worden gebruikt voor salades en in dranken, en hebben een komkommer- of nootachtige smaak. Bruikbaar als wintergroenten en voorjaarssla. Ter plaatse zaaien in de voorzomer.

 • Oregano vulgare

  Vaste plant voor droge kalkrijke grond. Ietwat onregelmatige groei maar vooral opvallende sterke geur, bruikbaar in zuiderse gerechten. Zaaien in mei, uitplanten op 20-30 cm. Groeit tot 40 cm hoog, bloeit wit en zachtrose.

 • Thymus vulgaris

  Tijmvariant met een losse groeiwijze, grijze smalle blaadjes en een fruitige geur. Zaaien in de voorzomer en uitplanten op een warme, goed gedraineerde en kalkrijke plaats in de tuin.

 • Thymus vulgaris

  Tijmvariant met een meer compacte groeiwijze, groene brede blaadjes en een sterke geur. Zaaien in de voorzomer en uitplanten op een warme, goed gedraineerde en kalkrijke plaats in de tuin.

 • Satureja montana

  De vaste versie van bonenkruid. Heel geschikt als klein heestertje voor randbeplanting.
  Bruikbaar als keukenkruid en bijenplant. Altijd gebruiken bij het koken van droogbonen voor een betere vertering.

  Zaaien in april- mei, uitplanten op 15 - 20 cm. 

 • Hyssopus officinalis

  Hyssop is een kleine vaste groenblijvende heester die heel de zomer bloeit in een diepblauwe kleur. De bladeren hebben een muntachtig aroma en zijn bruikbaar in de keuken, bij salades, groenteschotels en fruit. Zaaien vanaf april en uitplanten op 20 cm, geschikt als boord-of haagplant.

 • Salvia officinalis

  Salie heeft een kruidig aroma bruikbaar voor thee, culinaire en medicinale toepassingen. De planten bloeien in de zomer met paarse bloemen, bijenplant. Warm voorzaaien in april, uitplanten op 30 cm.Volle zon, gedraineerde kalkrijke grond. Vaste plant, bruikbaar als haag of randplant. 100 zaden

 • Rosmarinus off.

  Kruidachtige heester boordevol zuiders aroma. Bruikbaar als randbeplanting (30 cm) of als solitair (op 75 cm).
  Volle zon, goed gedraineerde steenachtige kalkrijke grond. Zaaien in het voorjaar onder glas of in de zomer buiten voorzaaien in potgrond (kiemduur 3 weken). Spaarzaam gebruiken in de keuken.

 • Myrrhis odorata

  Meerjarige winterharde vaste plant met mooi lichtgroen geveerd blad en stelen boordevol anijs. Bloeit in voorzomer met witte schermen. Na de bloei de planten terugsnijden voor hergroei. Bladeren, zaden en stengels zijn bruikbaar als zoetmaker, als salade of soepgroente. Koudekiemer; zaaien voor de winter.

 • Levisticum off.

  Sterkgroeiende vaste plant geteeld voor zijn kruidige, geurige bladeren die gebruikt worden als smaakmaker in soepen en sausen.
  Zaden voorzaaien in het voorjaar en jonge planten komen op 50 cm uit elkaar, zon of halfschaduw, voorkeur voor rijke vochthoudende grond.

  50 zaden

 • Foeniculum vulgare / kruidvenkel

  De doorlevende kruidachtige venkel, Foeniculum vulgare, die goed winterhard is. Bruikbaar als kruiderij (blad en zaden) of de jonge gezwollen stengelvoeten als voorjaarsgroente. Zaaien in het voorjaar, zaait zichzelf spontaan uit in de tuin. Makkelijk en zorgeloos, ideaal voor een  vaste-groenten-border of kruidentuin. Bloeit zachtgeel, tot 1,80 m hoog. 

  50 zaden

Toont 1 - 12 van de 13 items