Informatie

diverse soorten

Toont 1 - 11 van de 11 items
 • naaktzadige of nootjespompoen

  Cucurbita pepo

  Pompoen speciaal geteeld voor de ‘naakte’ groene zaden die zonder te pellen gegeten kunnen worden. Kakaï heeft iets meer warmte nodig dan de gewone pompoenen en vraagt een iets langere kiemtijd.

  10 zaden.

 • Cucurbita pepo

  Ovale zachtgele pompoenen met een stevige schil en een opvallend draderig vruchtvlees.
  Dwars doorsnijden en de inhoud koken voor een plantaardige spaghetti.

  Sterke rankende groeier, zeer productief. 

  12 zaden.

 • Cucurbita pepo

  Vrolijke middelgrote pompoentjes (25cm), rond, oranje en goede eetkwaliteit. Productief en redelijk houdbaar. 

  12 zaden.

 • minipompoen, Cucurbita pepo

  Kleine roomwitte-groengestreepte pompoentjes aan mini-planten. Licht gekleurd vruchtvlees met de smaak van zoete aardappel. Kan in zijn geheel gekookt en met zoet of zout geserveerd worden.

  15 zaden.

 • Kleine, roomkleurige acornpompoen met een uitstekende smaak en structuur, sterke meterslange groei en een indrukwekkende productiviteit.

  12 zaden.

 • Cucurbita pepo Zomerpompoen

  Felgele en wrattige zomerpompoen in een compacte groeiwijze. Opvallende gekrulde zwanenhalsvorm. Productief en lekker. Bruikbaar onvolgroeid (12à15cm) als courgette of volledig uitgegroeid als zomerpompoen.

  15 zaden

 • Nog steeds één van de opvallendste, meest populaire en decoratieve pompoenen; wit, groen en oranje in één enkele vrucht en een grappige vorm bovenop. Weinig smaak, vooral mooi.

  12 zaden.

 • Cucurbita pepo

  Populaire Amerikaanse Halloween-pompoen. Sterke groeier, productief en grote, ronde, oranje vruchten. Redelijke eetkwaliteit, heel geschikt om in te snijden als licht-decoratie. 

  12 zaden.

 • 'assepoesterpompoen'

  Groot, breed, afgeplat; diep-oranjerood, productief. Terecht een populaire en klassieke pompoen. Sterke groeier en redelijke eetkwaliteit (soep). Vooral gebruikt als decoratie en om om te toveren tot een koets.

  12 zaden.

 • Cucurbita mixta

  Een oude opvallende pompoen-variëteit met peervormige, wit/groen gestreepte decoratieve en lang houdbare vruchten. Geteeld voor de eetbare zaden. De opvallende zilvergerande zaden worden eerst geroosterd en zijn dan gemakkelijk te pellen. Vruchtvlees is eetbaar maar matig van kwaliteit.

  12 zaden

 • Benincasa hispida

  De wintermeloen of waspompoen komt uit de Cucurbita-familie, groeit als een compacte pompoenstruik en bloeit met opvallende gele bloemen. Tijdens de zomer verschijnen de grote groene sterk behaarde vruchten. Die zijn lang houdbaar en worden tijdens de winter gegeten. De inwendige structuur heeft een zachte, weinig opvallende smaak en kan zowel met zoet als zout gecombineerd worden.

  Warm voorzaaien midden mei, eind mei buiten op een warme plaats uitplanten, volle zon, volop compost.

  12 zaden

Toont 1 - 11 van de 11 items