Informatie

indigo tomaten

indigo tomaten

Indigo tomaten zijn ‘moderne’ tomaten. Ze zijn geselecteerd voor hun sterke, gezonde groei, grote productie en unieke voedingswaarde. Opbinden en dieven wegnemen.

Indigo tomaten werden ontwikkeld door Jim Myers aan de Oregon State Universiteit door gebruik van traditionele veredeling. Ze zijn het resultaat van een kruising van wilde tomaten van Chili en de Galapagos eilanden. 

Sommige wilde tomaten hebben anthocyaan in hun vruchten. Anthocyaan is rijk aan antioxydanten. In onze tomaten zijn deze stoffen enkel aanwezig in de bladeren van de plant. Indigo tomaten zijn de eerste tomaten met een ongewoon hoog gehalte aan antioxydanten in hun vruchten.

 

De Indigo tomaten hebben een kenmerkende donkere ‘aubergine’-kleurige tint, die bij het rijpen overgaat in donkerrood of geel. Bij volle zonlicht blijft die donkere tint het best behouden.

Toont 1 - 5 van de 5 items
 • Een middelgrote tomaat in een behoorlijk ongewone tint. Bevat extra anthocyanine die antioxidanten vormt. Uiteindelijk oogst je een paarsrode tomaat met een goede smaak. Productief.

  24 zaden

 • 5 tot 8 cm grote vruchten met een diepe intense smaak.en stevig vruchtvlees. Extra zonlicht op de vruchten zorgt voor een ongewone diepe donkere tint.

  15 zaden

 • Massa’s 2 cm grote vruchtjes met een frisse fruitige smaak. Extra zonlicht op de vruchten zorgt voor een ongewone diepe donkere tint.

  15 zaden

 • Indigo Goldberries

  Trossen vol 2 cm grote kerstomaatjes in een goudgele tint en met een fris fruitige smaak. Extra zonlicht op de vruchten zorgt voor een ongewone diepe donkere tint.

  15 zaden

 • 4 tot 5 cm grote vruchten met een diepe intense smaak. Extra zonlicht op de vruchten zorgt voor een ongewone diepe donkere tint. 

  15 zaden

Toont 1 - 5 van de 5 items