Informatie

ondergronds

Toont 1 - 10 van de 10 items
 • Brassica rapa

  Een mengsel van Purple Top Milan (bovenaan paars), Green Top Stone (bovenaan groen) en Golden Ball (helemaal geel).

  Raapjes kun je zaaien vanaf eind februari tot begin maart voor de teelt van kleine zoete voorjaarsknolletjes, oogstklaar in mei en juni. Of zaaien in juli-augustus voor winterteelt en grote winterharde knollen

 • Brassica napus ‘Platte witte mei’

  Traditioneel voorjaarsgewas dat eind februari gezaaid kan worden.Dunnen op 20 cm, het dunsel is bruikbaar als raapsteeltjes. In mei oogst je de platte witte knolletjes.

 • Brassica rapa ‘Scarlet ohno’

  Een opvallende kleur in een ‘gewone’ groente. Raapjes zaai je van februari tot augustus om van de zomer tot diep in de winter te kunnen oogsten. Raapjes zijn winterhard. Zaai ter plaatse in de tuin en dun uit op 4-5cm. voor kleine jonge raapjes of op 5 tot 10 cm voor grotere exemplaren.Gebruik ze rauw of verwerkt in wintersoepen.

 • Brassica rapa

  Japanse raap in een ongewone langwerpige vorm en met een opvallende paarse tint in het bovenste deel van de wortel. Geschikt om rauw te eten, te koken of om te verwerken in Japanse pickles.
  Ter plaatse zaaien van maart tot augustus en uitdunnen op 2 - 5 cm voor dunne wortels of op 5 tot 10 cm voor zwaardere exemplaren.
  100 zaden

 • Brassica napobrassica

  Variëteit 'Lomonde', speciale selectie voor culinair ge- bruik. Buiten donkerpaars, binnenin mooi geel . Koolraap is een oude groente, waarschijnlijk een krui- sing tussen kool en raap. Sterke groeier, vooral gebruikt als wintergroente, maar ook de bladeren zijn geschikt om te eten. Zaaien begin juli, uitdunnen of uitplanten op 40 cm en oogstklaar tegen oktober. 

  150 zaden.

 • ‘Halflange van Guersney’

  Pastinaak is een oude wortelgroente, makkelijk te telen en zacht/zoet van smaak. Ter plaatse zaaien vanaf het voorjaar (maart) voor oogst in de herfst en de winter. Voorkeur voor vochthoudende grond, kiemt traag, uitdunnen op 10 tot 15 cm. Geschikt om rauw, gekookt of gefrituurd te eten.

  250 zaden

 • Scorzonera

  Schorseneren worden in het voorjaar gezaaid op diep-losse grond en vlak voor de winter oogst je de zachtsmakende zwarte wortels. Overwinterde of geforceerde wortels geven voorjaarsscheuten bruikbaar als een zachte voorjaars-sla, later verschijnen mooie chocolade geurende gele bloemen.

 • Tragopogon porrifolius

  Meerjarig wortelgewas, eenjarig geteeld voor de lange witte wortels die bereid worden net als schorseneer. Ook de bladeren en gebleekte scheuten zijn eetbaar. 

  Zaaien in april, uitdunnen op 10 cm, oogst in het najaar. Decoratieve paarse bloei.

  200 zaden

 • Gobo Arctium lappa ’Wattasake early’

  Japanse gecultiveerde versie van de in het wild voorkomende klit. Bruin-zwarte wortels met een bijzondere smaak. Gebruik net als haverwortel en schorseneer.Ter plaatse zaaien in het voorjaar op diep losgewerkte grond. Oogst in het najaar.

 • Brassica rapa

  'Le Navet Noir du Pardailhan', een traditionele Franse zwarte langwerpige raap. Geschikt om rauw te eten, te koken of om te verwerken.
  Ter plaatse zaaien van maart tot augustus en uitdunnen op 2 - 5 cm voor dunne wortels of op 5 tot 10 cm voor zwaardere exemplaren.

  100 zaden

Toont 1 - 10 van de 10 items