Informatie

pitloze druiven

pitloze druiven

We hebben op de kwekerij ruim 30 jaar ervaring met de teelt en de selectie van pitloze druiven voor noordelijke groeiomstandigheden. Er zijn selecties voor teelt onder glas of folie en speciale variëteiten voor teelt in open lucht. Planten met redelijke ziekteweerstand en enkele met uitzonderlijke hoge resistenties. Er is keuze uit vroege, middentijdse en late varieteiten in wit, rood en blauw met klassieke, frutige, soms zeer aromatische of rijke en geparfumeerde smaken.

Alle druiven willen vooral een redelijk gedraineerde grond aangevuld met kalk en een matige voeding. We gebruiken zeewier als extra voeding in de vorm van poeder voor verwerking in de grond en in vloeibare vorm als bladvoeding. Geef druiven een mooie open, goed verluchte standplaats. Onder glas komen de draden om de planten te leiden op 30 cm van het glas, tegen een muur is 20 cm een minimum. Ze kunnen ook in haagvorm in de tuin of hoog opgebonden langs een pergola.

Plantgoed van 1 jaar oud, 1L pot

€ 15/plant, verzending en verpakking € 9 (ongeacht het aantal planten)

Subcategorieën

 • vollegrond

  o

  o

  o

  o

  Vaak kruisingen van de Europese Vinifera met de meer ziekte-resistente Amerikaanse Labrusca. Ideale buitendruiven. Plant ze in volle zon en op een goed verluchte plaats en geef ze een jaarlijkse wintersnoei. Tijdens de zomermaanden opbinden of leiden en een beetje bijsnoeien om alles mooi open en luchtig te houden.

 • onder glas of folie

  o

  o

  o

  o

  Zuivere Vinifera-druiven met grote trossen van druiven met een klassieke druivensmaak. Ideaal onder glas maar wel de noodzaak om vrij regelmatig en precies te snoeien en goed te verluchten. Voor een meer ‘zorgeloze’ groeiwijze adviseren we om als alternatief bepaalde buitenselecties met een hogere ziekte weerstand onder glas te telen. (Interlaken, Himrod, Korinka, Jewell, Venus)

  Voor de gepassionneerde liefhebber hebben we nog enkele planten beschikbaar van Perlette, Exalta, red Flame seedless, Thompson seedless en Black Monnukka. Je kunt hiervoor via email contact opnemen (denieuwetuin@mac.com)