Informatie

knollen & bollen

knollen & bollen

Een kleine selectie van eetbare knollen en bollen. Aanbod naargelang het seizoen. In de nazomermaanden zitten hier oerprei, olifantenlook en slangenlook. Voor de winter zonnewortels en knolcapucien. Stuk voor stuk makkelijk, vlot bruikbaar en opvallend van smaak.

Verzendingskosten knollen & bollen: € 9

Toont 1 - 6 van de 6 items
 • Tropaeolum tuberosum

  Niet volledig winterhard wortelgewas uit de Andes. Sterk-groeiende klimmer tot 3 meter hoog. Uitplanten begin mei op 50 x 100 cm en voorzien van klimrek.

  Vormt massa’s diepgroene bladeren en dieporanje kleine bloemen in oktober. Eetbare knollen vanaf november. Knollen, bloemen en bladeren zijn eetbaar en hebben een pittige smaak ergens tussen radijs en kervel. Grote opbrengst en ziektevrij.

  1 plantknol

  Onmiddellijk na ontvangst uitplanten of bewaren in vochtige (pot)grond.

 • Helianthus tuberosum

  Een selectie van de aardpeer voor meer gladde en uniforme knollen. Oogsten tussen november en maart en 10 cm diep en 30 cm uit elkaar planten. Vormt stengels tot 3 m hoog met kleine gele bloemen in oktober. Volledig winterhard, grote opbrengst en ziektevrij. 

  De zoete knollen hebben de smaak van artisjok en zijn te gebruiken als wintergroente, rauw of verwerkt tot soep of stoofgroente.

  De wortels kun je ook gebruiken om te forceren en te bleken tot aardpeerscheuten.

  5 knollen

  Onmiddellijk na ontvangst uitplanten of bewaren in vochtige (pot)grond.

 • Allium porrum

  Een selectie van prei voor vegetatieve vermeerdering via de witte knollen. Uitplanten in het najaar en met een royale compostgift uit laten groeien tot prei. Oogsten als prei (voorjaar en zomer) of voor de knollen (herfst en winter). Wat je niet oogst sterft in augustus na de sierlijke bloei bovengronds af en zo heb je een tiental nieuwe plantbollen om opnieuw uit te planten of om voor de winter te bewaren.

  3 plantbolletjes per zakje

  Wegens de droogte deze zomer helaas niet leverbaar in 2018!

 • Allium ampeloprasum

  Alles aan deze bijzondere allium is groot; de bollen tot 15 cm diameter, de tenen tot 7 cm en de bloeistengels ruim 1 meter hoog met bovenaan een prachtige paarse alliumbloei. Uitplanten in september-oktober, oogst in augustus. Gebruik net als look, maar milder in smaak. Geschikt om rauw te eten of prima als smaakmaker bij soepen, sausen en bouillons.

  2 planttenen per zakje

 • Allium scorodoprasum

  Lookvariant met klassieke lookbollen en teentjes in de grond en opvallende gekrulde bloeistengels in de nazomer. Bovenin die stengels zit telkens een groepje van 1 cm grote mini-lookbolletjes. Alles is bruikbaar en eetbaar. Teentjes en broedbolletjes kun je opnieuw gebruiken als plantgoed. Uitplanten voor de winter op rijke, niet te natte grond op 15 cm afstand.

  3 teentjes of bolletjes per zakjes

  Wegens de droogte deze zomer helaas niet leverbaar in 2018!

 • Helianthus tuberosum

  Een selectie van de aardpeer voor meer gladde en uniforme knollen. Tussen november en maart 10 cm diep en 30 cm uit elkaar planten. Vormt stengels tot 3 m hoog met kleine gele bloemen in oktober. Volledig winterhard, grote opbrengst en ziektevrij. Zon of halfschaduw, alle gronden.  Oogst van december tot maart. De zoete knollen hebben een smaak van artisjok; te gebruiken als wintergroente, rauw of verwerkt tot soep of stoofgroente.                                                                                                               

  3 knollen

Toont 1 - 6 van de 6 items