Informatie

herfstradijs

herfstradijs
En wie aan de vroege kleine lenteradijsjes niet genoeg heeft, kan ook midden in de zomer aan de slag voor de teelt van de grote zomer-, herfst- en winterradijzen.
Ze vragen net als de kleine radijsjes volop vocht, dus wacht even met zaaien tot de zomer over zijn hoogtepunt heen is. De eerste koele nazomerdagen zijn ideaal.
Zaaien eind augustus - begin september voor een oogst tot diep in de winter. Ze groeien even snel maar veel omvangrijker uit. Dus zaai ze op 3 tot 5 cm en dun ze nog een keertje uit tot 10 cm in de rij voor een oogst aan grote dikke en vaak erg kleurrijke knollen. Radijzen vragen humusrijke grond en regelmatig vocht.

Toont 1 - 9 van de 9 items
 • Traditionele Oosterse sterkgroeiende zomer / herfstradijs. Eetbaar (onbehaard) blad.

  Groeit snel tot 30 cm lang met een stevige en knapperige structuur. Zaaien vanaf juli tot midden augustus voor oogst in oktober - december. Uitdunnen op 15 cm in de rij, rijen op 30 tot 50 cm uit elkaar.

  120 zaden

 • Mengeling van zwarte, witte, groene, tweekleurige, paarse en rode rassen.

  De grote, dikke herfst-radijzen worden in juli - augustus gezaaid en kunnen vanaf eind augustus reeds een behoorlijke omvang bereikt hebben. Soms tot 30 centimeter lang of 10 cm rond. 

  400 zaden

 • Japanse zomer / herfstradijs

  Grote witte radijs voor teelt in de nazomer en herfst. Groeit snel tot 30 cm lang met een stevige en knapperige structuur. Zaaien vanaf juli tot midden augustus voor oogst in oktober - december. Uitdunnen op 15 cm in de rij, rijen op 30 tot 50 cm uit elkaar.

  120 zaden

 • paarse herfst/ winterradijs

  Een grote, pittige herfstradijs, met een heel opvallende kleur tot diep binnenin de radijs. Zaaien in de nazomer voor een oogst tot diep in de winter. Zaden op 5 - 10 cm in de rij.

  50 zaden, 2 m rij.

 • Raphanus sativus ‘misato rose’

  Een opvallende zomer- en herfstradijs van Chinese origine. Zaaien vanaf juni om na enkele maanden de 7 tot 12 cm grote knollen te oogsten; wit en groen aan de buitenzijde, dieprose binnenin, zoet van smaak. Bruikbaar voor chinees groente-snijwerk.

 • groene herfst / winterradijs

  Originele groene najaarsradijs met een zachte smaak en tot 20 cm lang, dik en stomp.
  Zaaien in augustus voor oogst in oktober-december. Groeit best bij koele temperaturen, een beetje compost en flink wat vocht.

 • herfst / winterradijs

  Dieproze winterradijs. Zaaien vanaf midden juli voor oogst vanaf september. Uitdunnen op 10 tot 15 cm. Alle radijzen willen graag vochthoudende grond. Ook de bladeren zijn bruikbaar om te verwerken in soepen.
  Afdekken met stro tegen vorst.

 • Raphanus sativus winterradijs

  De dikke zwarte schil beschermt de pittige witte inhoud tegen de koudste temperaturen. De ideale grote radijs voor de wintermaanden.
  Zaaien in juli - september voor oogst van oktober tot maart. Gewoon ter plaatse in de tuin en uitdunnen op 20 cm afstand. Radijzen en rammenas verkiezen humusrijke grond en regelmatig vocht. Afdekken tegen strenge vorst.

  250 zaden

 • Japanse reuze radijs

  Traditionele witte Japanse reuze radijs met knollen van enkele kilogram. Groeit supersnel tot een indrukwekkende oogst vanaf eind september tot diep in  november.                             

  Zaaien na de langste zomerdag en royaal voorzien van vocht.                                    

  24 zaden

Toont 1 - 9 van de 9 items