Informatie

pronkbonen

pronkbonen

Phaseolus multiflorus = boon met veel bloemen.

Pronk- of Spaanse bonen groeien uitstekend ook in onze soms wisselvallige zomers. Ze worden gezaaid vanaf mei en kunnen metershoog klimmen. Schitterende langdurige bloei in wit, rood of roze. De bonen zijn jong bruikbaar als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volgroeid als verse dopboon of opgeslagen voor de winter als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar. Een van de mooiste en bruikbaarste groenten in de tuin. Perfect voor een sierlijke gebruikstuin.

Toont 1 - 10 van de 10 items
 • Lage rood/witbloeiende pronkboon met dikke plompe rood/paarse bonen. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-augustus, telkens 2 bonen op 20 cm van elkaar.  

  25 zaden

 • Halfhoge (150 - 200 cm.) witbloeiende pronkboon met dikke plompe witte bonen. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-juli, telkens 2 bonen op 20 cm van elkaar. 

  18 zaden

 • Klimmende rood/witbloeiende pronkboon met dikke plompe rood/paarse bonen. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-juli, telkens 2 bonen per staak op 30 cm. Groeit en klimt tot 3 m hoog.

  24 zaden.

 • De mooiste pronkboon. Klimt tot 4-5m hoog rond bonenstaken, klimrekken en pergola’s. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-juli, telkens 2 bonen op 30 cm van elkaar.

  24 bonen

 • Een selectie van witbloeiende pronkbonen, tot 4-5 m hoog klimmend met extra grote witte bonen; soms tot 4cm groot. Bruikbaar vers gedopt of gedroogd voor winter-gebruik.

  Zaaien midden mei. De grootste en lekkerste dopbonen.

  15 bonen

 • Roodbloeiende pronkboon met opvallend limoengroen blad en peulen. Klimt tot 4-5m hoog rond bonenstaken, klimrekken en pergola’s. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-juli, telkens 2 bonen op 30 cm van elkaar. 

  18 bonen

 • Een roodbloeiende pronkboon. Klimt tot 4-5m hoog rond bonenstaken, klimrekken en pergola’s. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien in mei-juli, telkens 2 bonen op 30 cm van elkaar.              

  24 bonen

 • Phaseolus multiflores

  Hoge pronkboon met bontgekleurde bonen en rode bloei. De verse dopbonen zijn tot 4,5 cm groot en 5 gr. zwaar. Bruikbaar jong als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.                                          

  Zaaien van mei tot juli, 3 bonen per staak, groeit tot 4,50 m 

  12 bonen

 • Phaseolus multiflores

  Hoge roodbloeiende pronkboon met zwarte bonen en rode bloei. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.

  Zaaien van mei tot juli, 3 bonen per staak, groeit tot 4,50 m

  18 bonen

 • Phaseolus multiflores / pronkboon

  Hoge, roodbloeiende pronkboon met gespikkelde en gevlekte grijze zaden, net als kiezelstenen. Bruikbaar jong als prinsessenboon, iets groter als snijboon, volwassen als verse dopboon en tenslotte als droogboon. Ook de bloemen zijn eetbaar.                                                

  Zaaien in mei-juli, 3 bonen per staak, groeit tot 4,50 m  

  18 bonen

Toont 1 - 10 van de 10 items