Informatie

fruitig

fruitig

Een selectie van planten met een erg frutige smaak of gebruik. Heel divers maar stuk voor stuk makkelijk en een garantie voor jarenlang oogstplezier. Laat je dus verleiden om een keer aardbeien op te kweken uit zaad of om zelf rabarber te zaaien.

Toont 1 - 6 van de 6 items
 • Rheum rhabarbarum

  Een boeiende en bloeiende vaste plant, gebruikt voor de lange rood-groene bladstelen, bladeren zijn niet eetbaar.

  Zaaien in april, uitplanten op 50 tot 75 cm in het najaar. Verdraagt lichte schaduw, verkiest volop vocht en rijke plantenvoeding.

 • Physalis pubescens

  Eenjarige planten, verwant aan de tomaat. Vormen van juni tot de vorst honderden goudgele-fruitigzoete besjes in strogele lampionnetjes. Niet toppen of dieven, rijpe vruchtjes vallen af. Zorgeloos, ziektevrij en heel productief. Ideaal voor teelt in pot en kindertuin.

  Warm voorzaaien half maart, uitplanten na 15 mei.

 • Lycium barbarum / boksdoorn

  Meerjarige winterharde klimplant. De knalrode bessen hebben een zacht-zoete smaak, bruikbaar vers of gedroogd. Ze genieten in de Chinese volksgeneeskunde een grote reputatie vanwege de anti-oxidanten.  

  Zaaien in het voorjaar, opkweken net als tomaten. Uitplanten op 1m.

  100 zaden.

 • Fragaria semperflorens 'red wonder' 

  Doordragende rankloze kleinvruchtige aardbeien met het aroma van de wilde bosaardbei. Ideaal om op 40 tot 50 cm uit elkaar langs een pad uit te planten en dagelijks langs te lopen voor een heerlijke oogst.

  Zaaien van april (voor een eerste oogst in hetzelfde jaar) tot augustus voor een oogst in het volgende jaar. Meerjarig, zon of halfschaduw, humusrijke grond. Door de struikvorm ook bruikbaar in pot.

  100 zaden

 • Fragaria semperflorens 'yellow wonder' 

  Doordragende rankloze kleinvruchtige aardbeien met het aroma van de wilde bosaardbei. Ideaal om op 40 tot 50 cm uit elkaar langs een pad uit te planten en dagelijks langs te lopen voor een heerlijke oogst. Gele extra zoete vruchten.

  Zaaien van april (voor een eerste oogst in hetzelfde jaar) tot augustus voor een oogst in het volgende jaar. Meerjarig, zon of halfschaduw, humusrijke grond. Door de struikvorm ook bruikbaar in pot.

  100 zaden

 • Chenopodium capitatum

  Grappige melde-variant, bruikbaar voor het zachtsmakende groene blad, maar meestal geteeld voor de ‘aardbei’- vruchtjes op de volwassen planten.
  De vruchtjes zijn eetbaar, hebben een flauw-zoete smaak en nootachtige zaadjes.

  Terplaatse zaaien in april of voorzaaien in pot en uitplanten op 30 cm. Eenjarig, alle gronden.

Toont 1 - 6 van de 6 items