Informatie

bloemen

Subcategorieën

 • eetbare bloemen

  Wie thuis bloemen op zijn bord wil, moet ze ook gewoon zelf kweken. En wie zelf opnieuw een beetje groenten en kruiden kweekt merkt al snel dat eetbare bloemen niet echt moeilijk zijn of bijna spontaan in de tuin voorkomen. Wanneer je de natuur een beetje zijn gang laat gaan en een keertje buiten de moestuinregels om een groente onbezorgd laat doorgroeien en zaad vormen dan kom je bijna vanzelf eetbare bloemen tegen. 

  Je kunt kiezen uit kool, radijs, schorseneer of rucola. Maar ook courgette en pompoen, pronkbonen en tuinbonen hebben volop smaak in hun bloemen. Vul dat aan met bloeiende kruiden zoals tijm, salie en rozemarijn en je hebt heel het seizoen wat om te oogsten.

  Gebruik eetbare bloemen met de nodige aandacht voor vorm, kleur en smaak en gebuik ze met een zekere verfijning om van elk gerecht uit je tuin iets bijzonders te maken.

  Meer info, ideeën, voorbeelden en recepten vind je in het boek 'Groenten in de hoofdrol'.

 • kruidig in bloem
 • lathyrus
 • moestuinbloemen
 • Oost-Indische kers

  Tropaeolum majus

  Oost-Indische kers is één van de meest eenvoudige en populaire planten in de (moes)tuin. Zorgeloos en boordevol kleur, én met een enthousiaste groeikracht komen de planten elk jaar opnieuw tevoorschijn. 

  Bovendien kun je Oost-Indische kers zowel in de tuin als in de keuken op heel diverse wijze toepassen.

  - Gewoon als bloem, puur op kleur maar ook in zeven heel verschillende tinten, vrolijk toegepast in de tuin als pot-, struik- of klimplant maar ook perfect als geurende snijbloem.

  - Puur als kruid, met een heilzame werking in de tuin maar ook als basis voor een reeks handige huis- en tuinmiddeltjes.

  - Bijzonder als groente, omdat bladeren, bloemen, zaden en stengels allemaal een opvallende pittige smaak en voedingswaarde bevatten.

  Vanaf nu betaal je voor het boekje 'oost-indische-kers; bloem, kruid én groente' slechts € 5 én krijg je er een gratis zakje zaad bij van 'Tom Thumb mix', een lage gemengde soort. Kies je liever zelf? Geef dan je keuze door via denieuwetuin@mac.com 

 • zonnebloemen