Informatie

miniblad-groenten

miniblad-groenten

Miniblad-groenten vormen een nieuwe techniek om op een heel beperkte oppervlakte in de tuin of in enkele potten op de vensterbank of balkon supersnel een grote verscheidenheid aan bladgroenten te kweken. Speciale selecties van snelgroeiende bladgroenten maken het mogelijk om op enkele weken tijd lekkere, pittige en kleurrijke groenten te oogsten, ideaal om te verwerken in originele en supergezonde salades.

Zaai vanaf maart op een lichte vensterbank, van april tot september buiten op balkon of in de tuin.

Toont 1 - 3 van de 3 items
 • Chenopodium giganteum

  Sterkgroeiende melde variant die tot 3 meter hoog en 60 cm breed kan uitgroeien. Jonge bladeren hebben een opvallende fluoroze tint en zijn bruikbaar in sla, de oudere bladeren gekookt als spinazie. Ook de gesloten bloemknoppen en de zaden zijn bruikbaar. 

  Jaarrond te zaaien. Zaait zich makkelijk uit in de tuin. Volle zon, alle gronden. En dus ook ideaal als minblad-groenten, gezaaid in pot of op een laagje zaaigrond.

 • Een snelgroeiende bladradijs. Bruikbaar als micro-groente of jonge bladgroente. Opvallende radijssmaak en roze-rode stengels en bladnerven.
  Zaaien op wat potgrond of in vollegrond en oogsten op 10 cm als miniblad-groenten of langer laten doorgroeien tot mooie roodnervige bladgroente. Rauw gebruiken in salades.

 • Een opvallend mengsel van mosterd en aziatische groenten zorgt voor paars, groen en geel in een rijke variatie van bladvormen. Snelgroeiend en geschikt om vroeg te zaaien.

  2000 zaden

Toont 1 - 3 van de 3 items