Informatie

eenjarige kruiden

per pagina
Toont 1 - 12 van de 18 items
 • petroselinium sativum 'triple curled'

  Extra gekrulde donkergroene en compact-groeiende peterselie. Blaadjes vol geurig aroma.
  Zaaien van maart tot september, ter plaatse in de tuin, uitdunnen op 5 tot 10 cm. Kiemt langzaam, zaden eerst een nacht in regenwater weken en het zaaibed 3 weken goed vochtig houden.

 • dwergvorm/platbladig

  Een platbladige peterselie in een compacte groeiwijze, gericht op smaak. Zachte blaadjes vol geurig aroma. Ideaal voor teelt in pot. Zaaien van maart tot september. Kiemt langzaam, zaden eerst een nacht weken in regenwater.

 • wortelpeterselie halflange

  Speciale selectie van peterselie, niet voor de bladeren maar voor de dikke witte wortels (soep, bouillon). Teelt net als gewone peterselie. Zaden eerst 24 uur voorweken en vervolgens ter plaatse zaaien in maart-april. Kiemt pas na een tweetal weken en de grond voldoende vochtig houden (eventueel afdekken). Oogsten vanaf het vroege najaar, het blad is ook bruikbaar.

 • petroselinum sativum 'italian giant'

  Platbladige en extra geurige peterselie, sterk-groeiend (tot 50 cm hoog)en goed winterhard. Tweejarig. Zaaien van maart tot augustus. Zaden één nacht weken in regenwater voor het zaaien. Kiemt langzaam (3 weken). Uitdunnen op 5 cm in de rij.

 • Satureja hortensis

  Eenjarig keukenkruid met opvallende geur en smaak, populair in combinatie met tuinbonen. Gebruiken bij het koken van droogbonen voor een betere vertering.
  Zaaien vanaf april, ter plaatse in de tuin. Niet verplanten of verspenen, uitdunnen op 5 cm. en regelmatig water geven. Regelmatig knippen stimuleert nieuwe groei.

  Ruim 1000 zaden.

 • Satureja hortensis ʻMidgetʼ

  Eenjarig keukenkruid met opvallende geur en smaak, populair in combinatie met tuinbonen. Gebruiken bij het koken van droogbonen voor een betere vertering. Speciale compacte selectie voor teelt in pot of mini-moestuin.

  Zaaien vanaf april, ter plaatse, 5 tot 10 zaden in een 10 tot 15 cm pot. Niet verplanten of verspenen en regelmatig water geven.

 • Oregano majorana

  Eénjarige versie van oregano, en wat een geur en aroma in zijn kleine bladeren! Zaaien in april op een warme zonnige plaats, uitdunnen op 10 cm. Meerjarig in zachte winters. Voor zuiderse gerechten.

 • coriandrum sativum

  Makkelijke planten die je heel vroeg, vanaf maart, en heel laat (september) kunt zaaien. Eenjarig maar winterhard. Uitdunnen op 2 - 3 cm. Royaal gebruiken in combinatie met zuiderse tomatenschotels. Gewoon in de tuin laten uitzaaien, de fijne roze kantbloemen en de verse / gedroogde zaden zijn ook eet- of bruikbaar.

 • Coriandrum sativum

  Heeft de klassieke smaak en gebruik van dit ondertussen populaire eenjarige keukenkruid, maar in een selectie met een meer compacte groeiwijze, afgestemd op de teelt in pot. Vanaf april tot in september direct ter plaatse zaaien, 5 tot 10 zaadjes in een 10 tot 15 cm pot. Niet verplanten of verspenen en regelmatig water geven.

 • coriandrum sativum

  Selectie van koriander met een opvallend fijn-ingesneden blad. Net zo bruikbaar in de keuken, maar ook elegant voor eetbare boeketten of gewoon als tuinplant. Zaaien van maart tot september. Zaait zichzelf uit in de tuin.

 • anethum graveolens 

  Dille is een eenjarig kruid, bruikbaar voor het geurig blad, grote eetbare bloeischermen en zaden. Het smaakt goed bij vis maar ook in yoghurt, room, om azijn op smaak te brengen of dipsauzen ...
  Groeit tot 1 m hoog en is ook een decoratieve plant in de tuin.


  Ter plaatse zaaien in de tuin van het voorjaar tot het najaar, volle zon.

 • Anethum graveolens ʻNanoʼ

  Eenjarige keukenkruid met een frisse ʻgroeneʼ geur en smaak. Speciale selectie met zeer compacte stevige groei, speciaal voor teelt in pot of mini-tuin.


  Zaaien vanaf april ter plaatse, 5 tot 10 zaden in een 10 tot 15 cm pot. Niet verplanten of verspenen en regelmatig water geven.

Toont 1 - 12 van de 18 items